Компанията за споделена електрическа мобилност Lime е готова да стъпи на всеки континент на планетата освен на Южния полюс.

Най-новата експанзия на Lime ще стане в Кейптаун, ЮАР, с което Черният континент става шестият, на който оперира Lime. Дебютът в Кейптаун няма точно дата, но трябва да се състои в началото на 2020 г. Използваните там скутери ще бъдат от най-новия Gen-3 модел, но за разлика от повечето локации, където машините на Lime са свободнодостъпни, скутерите в Кейптаун ще бъдат само на избрани места. Вероятно високата престъпност в Южна Африка е причината за това.

Спечели убийствен 4K OLED телевизор на Philips

Преди ЮАР се очаква Lime да започне работа в Абу Даби след седмица. Столицата на ОАЕ ще бъде третият град в Близкия изток, в който ще работи Lime, след като миналата година тя навлезе в Тел Авив и Рамат Ган.

От края на август услугата за споделени електрически тротинетки Lime вече е достъпна в София, след като стъпи в редица столици в Източна Европа. Компанията е първата, която предлага такава услуга в града, като тя е и най-голямата в света в сегмента. За жителите на столицата са достъпни 150 тротинетки, които могат да се ползват, след като потребителите изтеглят мобилното приложение на Lime, което е достъпно за Android и iOS. За да "отключат" тротинетка, те трябва да платят 1.50 лева, като към тази сума се начисляват по 30 стотинки за всяка минута каране.

Виж още: Две седмици (с едно зареждане) в компанията на Huawei Watch GT 2