След като завладя шосета по цял свят със своите автомобили, Mercedes-Benz ще излезе и на пазара на модерните напоследък електрически скутери. Компанията обяви намерението си на престижния автосалон във Франкфурт, но не даде много подробности.

Е-скутерите са разрешени по немските пътища едва от юни, но вече са неотменна част от движението в страната. Малки и пъргави, те са добър начин да се придвижвате на къси разстояния без вреда за околната среда. За съжаление, съдейки по ситуацията в България, техните водачи се нуждаят от сериозни уроци по правилата за движение и опазването не толкова на природата, а на минувачите около тях. 

Е-скутерите на Mercedes-Benz ще бъдат част от семейството EQ за електрически модели и се правят заедно с компанията Micro. Това обаче е всичко, което знаем до момента, а важни подробности като максималната скорост и капацитета на батерията остават неясни. 

Знаем обаче, че Mercedes-Benz възнамерява да ги пусне в началото на 2020 г. Тя не е единствената традиционна автокомпания, която търси дял на новия пазар. Имена като Audi, Volkswagen и BMW също навлязоха вече там.

Доста големи градове по цял свят към днешна дата имат проблеми с адаптацията си към внезапната поява на скутерите, като градските власти са изправени пред проблеми, като неправилно паркирани скутери, пияни водачи и др.

Виж още: Porsche Taycan иска 500 долара за МР3 файл, с който да смените звука на мотора

Тагове: