В свят, в който електрическите превозни средства стават все по-популярни, не е изненада, че Tesla Model Y и Model 3 са най-продаваните електрически превозни средства в САЩ. Но какво ще кажете за това, че третият най-продаван електромобил в Америка изобщо не е автомобил? Всъщност това е електрически велосипед.

Да, прочетохте правилно. Електрическият велосипед Lectric XP 3.0 е изненадващият шампион, който си осигури мястото на третия най-продаван електромобил в страната.

И ако трябва да бъдем честни, конкуренцията дори не е близо. Както обяснява компанията, "през 2023 г. Lectric помогна за електрифицирането на повече американци, отколкото Ford, Volkswagen, Hyundai, Rivian, Lucid, BMW и Porsche взети заедно".

Това може да звучи изненадващо, но тези, които са в индустрията на електронните велосипеди, вероятно вече знаят, че Lectric XP 3.0 е безапелационен успех. Въпреки че компанията не посочва точни данни за продажбите, знаем, че нейният най-продаван модел, XP 3.0, с лекота си осигури мястото на третия най-продаван електрически велосипед в САЩ. И разбира се, значително по-достъпната му цена от само 999 долара също не е навредила на мястото му в списъка.

"Lectric eBikes е една от най-бързо развиващите се компании за електрически велосипеди в Америка, която за първите си 4 години е продала над 400 000 велосипеда", продължава компанията. "По-голямата част от този ръст се дължи на успеха на най-популярния електрически велосипед на Lectric - Lectric XP, който е третият най-популярен електрически велосипед в Америка след Tesla Model 3 и Model Y."

Tesla Model Y и Model 3 заемат първите две места за 2023 г. със съответно 394 497 и 220 910 продадени единици. И макар да не знаем точно колко електрически велосипеда XP 3.0 са били продадени през миналата година поради факта, че Lectric е частна публична компания, вероятно те са били петцифрени. Общата сума от над 400 000 продажби на Lectric от 2019 до 2023 г. включва и първата година с минимални цифри, докато Lectric все още увеличаваше производството си. Тези данни за продажбите включват и няколко други модела на Lectric, въпреки че XP 3.0 е далеч най-големият двигател на компанията.

За сравнение четвъртото място в списъка на най-продаваните електромобили в САЩ - Chevy Bolt EV/EUV, е продадено в малко над 62 045 единици през 2023 г.

Lectric XP 3.0 бързо се превърна в любимец на американците благодарение на впечатляващите си функции и достъпната си цена. Сгъваемият електровелосипед с дебели гуми предлага уникална комбинация от мощност, гъвкавост и удобство, което го прави идеален избор както за градски пътници, така и за ентусиасти на открито.

Със своя 500W двигател (с максимална мощност близо 1000 W), множество опции за размер на батерията и дизайн с дебели гуми Lectric XP 3.0 е добре оборудван да се справя с различни терени и условия на каране.

Снимка: Lectric

Виж още: Психолог обяснява защо е възможно да се влюбим в изкуствен интелект