Илон Мъск повдигна завесата относно плановете за нов модел на Tesla – при това такъв, проектиран в Европа и по-точно в Берлин. Според него най-вероятно това ще бъде малък електрически хечбек.

След като Tesla обяви плановете си да създаде гигафабрика в Берлин, Мъск спомена още, че компанията ще направи свой дизайнерски център в Германия и ще проектира нови е-коли с помощта на местни специалисти.  

Това обаче е първият път, когато Мъск коментира настоящия нов модел на Tesla и набляга на това, че най-важното в проекта е да привлече местни специалисти от Европа.

"В Европа работят много добри инженери и дизайнери, които не искат просто да създадат европейска версия на нещо, което е проектирано в Калифорния. За нас е важно да привлечем най-добрите таланти тук, които да създават оригинален дизайн", казва Мъск.

В последно време Tesla полага доста усилия, за да привлича най-добрите специалисти, и постигна значителен успех в родината си. Наскоро тя бе обявена за най-привлекателната компания за млади инженери. Засега Мъск не се ангажира с конкретна времева рамка за дизайна и производството на новата кола в Германия, но едва ли ще я видим по-рано от няколко години, тъй като Tesla най-напред трябва да прехвърли производството на Model Y във фабриката в Берлин догодина.  

Снимка: Electrec

Виж още: iPhone 13 няма да има никакви дупки в корпуса