Tesla зае първото място в класирането на най-привлекателните компании, за които искат да работят младите американски инженери. Това може да се разтълкува като важно предимство за Tesla, защото в динамичния технологичен свят привличането на млади таланти е ключово за внедряването на иновации.

Проучването на Universum се провежда за 12-а поредна година и в анкетата участват над 235 000 завършили студенти в областта на инженерното дело и информационните технологии от 12-те най-големи икономики в света.

В САЩ Tesla заема първото място сред желанията на завършилите инженери, като компанията влиза и в Топ 10 на най-желаните от програмисти и икономисти компании за месторабота. Tesla редовно попада в Топ 10 през последните няколко години, но този път е единствената автомобилна компания в класация и успява да изпревари емблематични имена като NASA, Apple и Disney.

Любопитно е, че SpaceX e на второ място сред най-желаните от инженерите компании, така че очевидно бизнесите на Илон Мъск имат все по-голямо влияние в бранша. Все пак не трябва да забравяме, че текучеството при Tesla е много високо, защото компанията е известна с агресивната си работна култура.  

Снимка: Tesla

Виж още: Новото безжично зареждане на Xiaomi е пет пъти по-бързо от това на iPhone 12 (ВИДЕО)

 

Тагове: