Служители на Ford се обърнаха с искане на компанията да спре да произвежда и продава автомобили на полицията в САЩ. В отговор, шефът на Ford Джим Хакет обяви нещо, което всеки нормален човек с капка разум би изтъкнал – той не смята, че има нещо противоречиво в това колите на Ford да помагат на полицаите да си вършат работата и че автомобилния гигант ще продължи с този бизнес.  

С около 2 3 от този пазар, Ford е водещият автопроизводител в САЩ, когато става въпрос за производството и продажбата на коли за правоохранителните органи. Въпреки, че не е голям източник за годишните прихода на гиганта, които за 2019 възлизат на 156 милиарда долара – Ford отдавна твърди, че новите технологии, които се тестват в полицейските коли, са от полза за иновациите в цялата гама модели.

Безредиците в последните месеци обаче накараха някои да се опитат да преосмислят връзката на компанията с политиката. Сред служителите се разпространяват листовки, които искат компанията да спре да разработва, произвежда и продава полицейски коли и продукти. Нещо повече, те поставят ултиматум до 15-ти юли Ford да вземе такова решение..

„Ако лишим полицията от нашите специални коли, ще ги изложим на опасност и ще направим по-трудно за тях да вършат работата си“, допълва още Хакет.    

Снимка: Ford

Виж още: Ще остане ли Nokia PureView 9 единствена по рода си?

 

 

Тагове: