F-150 е легендарен автомобил. Неслучайно Илон Мъск го спомена при представянето на Tesla Cybertruck. Новият модел за 2021 г. е уникален с това, че е задвижван от 3.5-литров, битурбо V6 двигател, комбиниран с 35-киловатов електромотор, намиращ се в скоростната кутия.

С PowerBoost вариацията Ford се цели в около 1125 км пробег с едно зареждане. Компанията го промотира и като най-добрия в своя клас относно въртящия момент, което го прави перфектен за дърпане на допълнителни товари (ремаркета, каравани, други автомобили). Това е и първата изцяло хибридна опция при пикапите.

В купето се намира 8- или 12-инчов екран със Sync 4 интерфейс, който поддържа Apple CarPlay и Android Auto. Налична ще бъде и Co-Pilot360 2.0 функция, към която може да се добави Active Drive Assist софтуер чрез ъпдейт. Това означава, че автомобилът ще има автопилот, подобен на този на Tesla и Super Cruise на GM. Тези ъпдейти обикновено се инсталират във фонов режим, но ако са по-големи, могат да бъдат насрочени и за време, в което не сте в колата.

Вижте още: Най-продаваната спортна кола навърши 56 години