Apple може да е първата компания, която идва на ум, когато мислите за смартфони с малки дисплеи, като се има предвид, че има не един, а два компактни смартфона в своята гама за 2022 г. – iPhone SE (2022) и iPhone 13 Mini. Тъй като лагерът на Android не е много запален по пускането на малки смартфони, може да е изненада, че Sony изглежда е голям привърженик на компактния форм фактор. Компанията прави гамата от компактни устройства Sony Xperia Ace още от 2019 г. и изглежда, че версията на Xperia Ace от 2022 г. трябва да бъде представена много скоро.

Популярният разпространител на вътрешна информация за смартфони Стив Хемерстофър в сътрудничество с индийското издание Zollege наскоро сподели първите по рода си CAD изображения на нов компактен смартфон, наречен Sony Xperia Ace 3. Тези рендери, които самият Стив прави, са базирани на планове на ранни продукти и CAD чертежи, изпратени до производители на аксесоари от трети страни.

Ако вече не е видно от името, Ace 3 е смартфон от трето поколение, който ще наследи оригиналния Xperia Ace от 2019 г. и Xperia Ace 2, който се появи през 2020 г. На пръв поглед третото поколение Xperia Ace не поднася никакви изненади и всички неща сочат към вероятността това да бъде постепенна актуализация спрямо предшественика си.

Предстоящият Sony Xperia Ace 3 е почти идентичен със своя компактен предшественик от 2020 г. по отношение на дизайна и цялостния размер, поне въз основа на рендерите и има малко по-малък отпечатък. Новият модел обаче е малко по-дебел от изходящия модел (9.1 мм вместо 8.9 мм). Тази малка промяна в размерите не засяга размера на дисплея. Ето защо Xperia Ace 3 запазва изпитания 5.5-инчов дисплей, който видяхме на Ace 2 през 2020 г.

Преминавайки към задния панел, Sony изглежда се отърва от 2 MP сензора за дълбочина на Ace 3, който сега има само една 13 MP задна камера. Изтичането данните за Ace 3 показва предна камера, разположена в капковиден прорез. Въпреки че нямаме подробности за използвания тук сензор, вероятно ще бъде същият 8 MP сензор, който присъстваше на миналогодишния Ace 2, освен ако, разбира се, Sony не реши да го надстрои.

Останалата част от дизайна, включително монтираният отстрани скенер за пръстови отпечатъци и клавишите за регулиране на силата на звука – всичко е взето направо от Xperia Ace 2.

Въпреки че нямаме потвърдена дата на стартиране на този, Стив посочва вероятността този модел да бъде пуснат до юни 2022 г. Като се има предвид, че Sony Xperia Ace 3 почти със сигурност няма да бъде съперник на iPhone SE по отношение на хардуерната производителност, все още ли сте интересувате се от този модел като потенциална покупка?

Снимка: Sony

Виж още: Китай проведе лотария за 1.5 млн. долара, за да тества нова цифрова валута

 

Тагове: