Ако сте автопроизводител, не може първият ви продукт да е суперкола и да очаквате всички да си я купуват, нали? Китайската компания NIO (известна преди това като NextEV) обаче направи точно това със своята EP9, която се счита за най-бързата електрическа кола на света.

Сега компанията е готова за следващия си ход и този път моделът е значително по-удачен за ежедневно шофиране.

ES8 е нов 4х4 джип с електрически двигател и шаси изцяло от алуминий, който може да побере до седем пътници. Голямото предимство на модела пред конкуренти като показания наскоро е-джип на Volkswagen е, че ES8 има изваждаща се батерия. Това означава, че когато зарядът свърши и имате резервна батерия подръка, може просто да ги размените, а не да сте зависими от станция за зареждане.

Предварителните поръчки на джипа вече са открити и ES8 трябва да се появи по пътищата през следващата година. Цената му засега не е уточнена. За сравнение обаче най-бързата EV суперкола ЕР9 се продава за 1.48 милиона долара. Ако случайно сте спестили въпросната сума, добрата новина е, че продажбата на ЕР9 вече е свободна, след като първите бройки бяха само за инвеститори, предава Engadget.

Оцени:
Рейтинг: 4
Още от Tech

Фотографската чанта на People of Sofia и любовта към портретите

2 | Преди 14 ч.