Ако причудливият вид на Tesla Cybertruck понякога ви напомня за футуристично и космическо превозно средство, то вие не сте единствените. Aмерикански дизайнер също си зададе въпроса, как ще изглежда Tesla Cybertruck като луноход, и даде отговора под формата на концептуална рисунка.

И резултатът е доста автентичен.

Електрическите превозни средства всъщност са предпочитани за космически транспорт, тъй като двигателите с вътрешно горене са проектирани да работят само в нашата атмосфера, докато електрическите мотори могат да функционират в много по-разнообразни условия. Самият Илон Мъск веднъж вече се пошегува, че Tesla Cybertruck ще бъде предпочитаното превозно средство по време на апокалипсиса заради бронираните стъкла и свръхздравия корпус. Защо тогава Tesla Cybertruck да не бъде и официалният пикап на Луната или Марс?

Подобна машина би могла да бъде върховата точка в сътрудничеството между Tesla и SpaceX. Двете компании споделят свои служители, изработват дизайни една за друга и SpaceX купува автомобилни части на стойност милиони долари от Tesla.

Виж ощеГорещо космическо лято: Китай и САЩ тръгват към Марс