Производството на Model 3 - дългоочакваното електрическо превозно средство на Tesla, насочено към купувача на масовия пазар - е основна тема на разговорите, откакто колата бе разкрита през май 2016 г.

Оттогава Tesla се сблъска с многобройни затруднения в производството, тъй като търсенето на автомобилите избухна почти веднага. Илон Мъск прогнозира, че Tesla може да направи 20 000 Model 3 бройки на месец до декември 2017 г., но въпреки че бяха постигнати рекорди за общото производство на автомобили (Model S, Model X и Model 3), Tesla получи критика от инвеститорите за това, че е пропунала прогнозното си производство на Model 3 със значителен марж.

В понеделник обаче Tesla обяви, че е произвела общо 53 339 превозни средства през последното тримесечие, а 28 578 от тези автомобили са автомобили Model 3. Както е визуализирано от тази графика от Statista, това е три пъти повече от по-достъпния модел, произведен през първото тримесечие. Такаа за първи път електромобилът, предвиден за масовия пазар, зае повече от половината от всички произведени коли Tesla в рамките на период от три месеца.

В действителност общият брой на произвежданите автомобили е значително по-висок от този, който е бил през предходното тримесечие - два пъти повече от производството на автомобили от същото време миналата година и повече от всички от 2015 г. комбинирани.

Оцени:
Рейтинг: 5
Най-четени
Всички

Стивън Кинг заби кинжал в сърцето на критиците на Game of Thrones

326 | 17.05.2019
Още от Tech

Intel, Broadcom и Qualcomm също спират доставките за Huawei

110 | Преди 5 ч.