Когато миналата година Tesla организира парти по случай откриването на завода на компанията в Тексас, Илон Мъск заяви, че през 2023 г. най-накрая ще започне да продава модела Cybertruck, а сега можем да стесним още повече сроковете за пускането му на пазара. Според The Verge Мъск току-що е казал на инвеститорите на Tesla по време на последното представяне на приходите, че автомобилният производител ще проведе събитие за доставка на Cybertruck през третото тримесечие на годината. Tesla ще започне да произвежда автомобила това лято, но серийното производство няма да започне преди 2024 г., както компанията беше заявила по-рано.

Съобщава се, че по време на разговора Мъск е казал на инвеститорите, че "е необходимо време, за да се пусне производствената линия, а това е наистина много радикален продукт". Той добавя: "Cybertruck не се произвежда по начина, по който се произвеждат другите автомобили". Серийната версия на Cybertruck, която Tesla показа на сцената миналата година, нямаше дръжки на вратите и можеше автоматично да разбере дали собственикът му е наблизо, при което да отвори вратите си. Той обаче все още е изработен от неръждаема стомана, както първоначално предвиждаше автомобилният производител, а това е по-скъпо от стандартните материали, които обикновено се използват в индустрията. Както отбелязва The Verge, електромобилът изисква специални техники за заваряване, а по-малките му компоненти са изработени по поръчка.

Откакто бе обявен за първи път през 2019 г., Cybertruck бе отлаган няколко пъти. Първоначалната и много оптимистична дата на пускане на Tesla на пазара беше 2021 г., но тя беше отложена за 2022 г., а след това за 2023 г. Първоначално цените на автомобила трябваше да започват от 39 900 долара за конфигурация с един двигател до 70 000 долара за такава с три двигателя. Tesla обаче предупреди по-рано тази година, че окончателните му спецификации и цени все още не са определени и могат да се основават на няколко фактора, като например недостиг на стоки по веригата за доставки и различни икономически фактори.

Снимка: Tesla

Виж още: Polestar представи автомобил без задно стъкло