Как мислите, че изглежда ускорение от 0 до 100 км за 1.1 секунда? Един графичен дизайнер се е опитал да си представи как ще изглежда Tesla Roadster с тласкащо устройство от SpaceX, когато ускорява за 1.1 секунди.

Когато анонсира модела, Илон Мъск безпочвено твърдеше, че колата ускорява от 0 до 100 за 1.9 секунди, но набързо призна, че това е нереално. По-късно той обясни, че възнамерява да предлага новия Tesla roadster със специален SpaceX пакет с охлаждане със студен въздух за по-голяма мощност.

Като много от изказванията на Мъск, това също бе прието несериозно, но милиардерът продължи да твърди, че възнамерява да го направи реалност и че тласкащото устройство ще бъде скрито под регистрационния номер.  

На този етап не е ясно колко по-бързо от 1.9 секунди ще може да ускори колата със специалния пакет, но някои спекулират, че времето може да падне до 1.1 секунди. Точно това ни представя в своя рендър графичният дизайнер, който пресмята физиката и визуализира анимацията на впечатляващата сцена.

Tesla Roadster се очаква до 2022 г., а дотогава тази визуализация трябва да ни стигне.

Виж още: Tesla Model 3 с рекорден максимален пробег

 

Тагове: