Tesla обяви, че нейният 2020 Model S Long-range Plus е получил сертификат от Агенцията за опазване на околната среда на САЩ за 650 км пробег. По този начин Tesla счупи значителна психологическа бариера за пробег на електрическа кола. Новото постижение заменя по-ранния пробег от 600 км и важи за всички коли от серията, произведени от края на януари насам.

Така новата версия Model S може да измине с почти 20 км по-дълъг пробег от своя предшественик. Това става благодарение на подобренията на Tesla в теглото на колата, сцеплението и спирачния път.

За да постигне всичко това, Tesla е взела назаем технология от по-новите си Model 3 и Model Y. Така например теглото е намалено благодарение на нови седалки и по-леки материали в батерията. Tesla е въвела и по-аеродинамични гуми, както и подобрения по скоростната кутия, всяка от които дава по 2 процента по-висока ефективност.

Най-важното е, че по-големият пробег Tesla постига, без да увеличава размера на своите батерии, което прави колите по-евтини за производство. Накрая Tesla се похвали, че има над 17 000 бързи зарядни станции, инсталирани по цял свят.  

Виж още: Секс с маски и други интимни съвети по време на пандемия от Харвард

 

Тагове: