Tesla пусна задълбочен, впечатляващ поглед върху най-новата си производствена линия за електрически автомобили, разположена в Gigafactory Berlin, включително новия си робот Godzillа.

Gigafactory Berlin и Gigafactory Texas са двете най-нови фабрики на Tesla, като и двете разполагат с най-новата производствена технология на автомобилния производител.

Докато Tesla в продължение на години беше подценявана от индустрията като производител на автомобили, мнозина започват да отдават дължимите заслуги на компанията за иновации, особено в производството на каросерии чрез технология за големи отливки.

Компанията инвестира в масивна преса за леене и машини за щамповане, за да произвежда по-малко, но по-големи части, което води до по-ниски капиталови разходи и по-ефективни производствени линии.

Напоследък Tesla засилва използването на своите социални медии и блог, за да развие собствения си глас, вместо всичко да минава през Илон Мъск, след като той разпусна PR отдела на компанията. Сега автомобилният производител публикува задълбочен поглед върху най-новата си производствена линия в Gigafactory Berlin като част от това ново усилие да популяризира дейността си.

Tesla започва, като демонстрира своята линия за щамповане и как произвежда своите 13 различни части на купето. Автомобилният производител също така разполага със задната си част на шасито, което е най-голямото използване на неговата гигапреса досега, като едно парче заменя 70 части.

След първоначалното използване на твърде много роботи и автоматизация в първата производствена линия на Model 3 грешка, която Tesla по-късно призна, автомобилният производител сега се гордее с използването на по-малко роботи, но потвърждава, че все още използва значителен брой роботи в тази последна производствена линия: над 600.

Един от тези роботи е Godzilla, който е най-големият индустриален робот в света. Това е масивен робот, направен от Fanuc и използван от няколко автомобилни производители.

Автомобилният производител също така показа своя бояджийски цех в рамките на Gigafactory Berlin, за който твърди, че е най-модерният в света, позволяващ нови многопластови цветове, пуснати наскоро за Model Y.

Снимка: Tesla

Виж още: Лош късмет: воланът на чисто нова Tesla изпадна в ръцете на нещастен водач

Тагове: