Компанията Arcfox обявява нов луксозен EV модел, който е оборудван с технологии и джаджи, произведени от Huawei. Системата Huawei HI комбинира своя интелигентен дисплей HiCar с технология lidar и 5G свързаност, за да осигури автономно шофиране от ниво 3.

Arcfox Alpha S HBT (HBT означава Huawei Bluepark Together) е първото превозно средство, което някога получава HI решението на Huawei за самоуправляващи се електромобили. Според публикация в WeChat, направена от BAIC Blue Park New Energy Technology, собственик на Arcfox, възможностите за самоуправление на превозното средство все още ще изискват вниманието на водачите в повечето ситуации, в случай че водачът трябва да се намеси.

Arcfox AlphaS HBT ще се присъедини към три други превозни средства на Arcfox на 17 април по време на автомобилното изложение в Шанхай. „Това е следващо поколение, интелигентен и изцяло електрически луксозен седан, създаден съвместно от Arcfox и Huawei“, заяви говорител на компанията.

Ротационният председател на Huawei Кен Ху потвърди миналата седмица, че Huawei не планира да пуска на пазара превозно средство под собствената си марка. Компанията възнамерява да си сътрудничи с производителите на автомобили, за да достави системата Huawei HI за техните превозни средства.

Докато Huawei търси области за развитие извън бизнеса си с телекомуникации и смартфони за приходи, компанията се надява да си партнира с повече производители на автомобили, за да достави платформата на повече превозни средства.

Снимка: Arcfox

Виж още: Тези Android и iOS приложения бъркат дълбоко в джобовете ни без знанието ни

 

Тагове: