Електромобилите изминаха доста дълъг път и днес виждаме все по-дизайнерски техни превъплъщения. Освен че са идеални за градска среда, те се вписват особено и в бизнес модела за споделено пътуване, ето защо не е изненада, че марката за електрически превозни средства Arrival предложи на компанията Uber прототипа на монообемен електрически автомобил.

Arrival Car се отличава с минималистичен дизайн, ясно отсечена задна част, която плавно прелива до стесняващата се предница. Дизайнерският екип са взели решението да повдигнат и преместят седалката на водача възможно най-напред, за да осигури оптимална видимост, която се подобрява от големия размер на предното стъкло. Мястото за сядане на пътниците в задната част на автомобила предлага два пъти повече място за краката от това на среден автомобил със същата дължина. Единствената предна пътническа седалка може да бъде сгъната и преместена напред под таблото, за да се отвори допълнително интериорът и задният ред. Освен това кабината е предназначена да побере два големи куфара и няколко малки чанти.

Таблото е доста олекотено, като всички допълнителни функции на автомобила, като навигация, връзка с Вluetooth телефон и настройки за контрол на температурата могат да бъдат наблюдавани чрез обикновен сензорен дисплей.

Автомобилът е разработен за малко повече от шест месеца в процес, позволил на екипа да участва във всички части на процеса на проектиране. Той е част от плана на Arrival и Uber да създадат електрически парк от автомобили, които могат да се използват за пътуване.

Снимки: Arrival 

Виж още: С 310 000 доставени коли Tesla счупи рекорда за тримесечие