Очите ви не ви мамят, това наистина е реален Nissan Leaf кабриолет. Концептуалният автомобил бе показан, за да бъде отбелязан 100-хилядният сериен електромобил, продаден на японския пазар. Leaf се радва на повече от 320 000 продажби в световен мащаб.

Очарователното нещо тук е самият Leaf кабрио. Nissan не предостави много информация за модела, но знаем, че се нарича Leaf Open Car, което е подходящо. Също така виждаме, че е загубил задните си врати в процеса на преобразуване; все пак изглежда има задни седалки. Данни като например здравината на конструкцията и защитата при преобръщане засега са неизвестни. Едно нещо, което Nissan ясно показа, е, че това няма да бъде модел в серийно производство. Така че в скоро време няма да виждате такъв в местния автосалон.

Стандартният Nissan Leaf от второ поколение е оборудван с електрически мотор (150 к.с.) и батерия с капацитет 40 киловатчаса. Хечбекът може да ускори от място до 100 км/ч за 8.2 секунди. Максималният автономен пробег с едно зареждане е около 380 километра.

Електрическият автомобил получи система за полуавтоматично управление Pro Pilot, създадена на базата на лазерен скенер, която определя точното разстояние до другите обекти, както и система за кръгово наблюдение. Електрониката е в състояние самостоятелно да държи колата в избраната лента, както и да контролира необходимото ускоряване и намаляване.

Тагове: