Група маниаци решиха да превърнат Tesla Model 3 в танк с няколко гигантски вериги, в резултат на което се получи 6-тонна електрическа офроуд машина.

Някои вярват, че през следващите няколко десетилетия всяко превозно средство за наземен транспорт ще работи на батерии и това включва превозни средства с висока проходимост. Със сигурност това не е приоритетен сегмент за електрифициране, но бавно получава някои електрически опции.

Някои хора обаче не могат да чакат и решават да построят своя версия сами, използвайки съществуващи електрически автомобили. Автомобилите на Tesla благодарение на своята популярност и страхотни електрически задвижвания са популярни за тези преобразувания.

Виждали сме собственици на Tesla да поставят снежни вериги и офроуд окачвания на своите превозни средства, за да ги превърнат в най-добрата офроуд машина, но всички тези усилия не могат да съперничат на това, което тези немски YouTube ентусиасти направиха с техния Model 3.

Те добавиха гигантски танкови вериги към електрическата кола, превръщайки я в гигантски 6-тонен електрически звяр.

Отне им четири седмици, за да построят превозното средство и по-голямата част от това време беше изразходвано за изграждането на тези могъщи елементи с помощта на 1.3-тонни вериги. Резултатът несъмнено е впечатляващ; в крайна сметка получавате Model 3 с 80 см просвет, която ще може да се справя с неравен терен.

Момчетата дори добавят предна лебедка с 6-тонен капацитет, в случай че тези вериги заседнат някъде и машината трябва да се тегли. Те не са пуснали видео на превозното средство, което се тества офроуд, но казват, че то идва скоро.

Снимка: YouTube

Виж ощеНорвегия може да се похвали с най-бързата в света станция за зареждане на електромобили