Новото Volvo XC40 спечели първо място в престижния конкурс Автомобил на годината 2018 за Европа. Volvo Cars за първи път е удостоена с награда от най-важният конкурс на стария континент. Президентът на компанията, Хакан Самюелсън, радостно заяви, че наградата идва точно навреме, като XC40 ще изиграе основна роля в бъдещия растеж на Volvo Cars, осигурявайки им лидерско място в най-бързоразвиващия се сегмент на компактните кросоувъри.  

Автомобилите от SUV гамата на Volvo вече печелиха награда Автомобил на годината в Северна Америка. XC60 и XC90 печелят призовете отвъд океана през последните две години. Призът за най-малкия представител на линията от кросоувъри на Volvo, ХС40, утвърдждава водещото място на марката в този сегмент. ХС40 вече беше обявен за Автомобил на годината на 2018 и от престижното британско издание What Car? Първите поръчки на автомобила в Европа и САЩ надхвърлят 20 000 броя.

ХС40 е първият автомобил, който ползва новата платформа на Volvo - CMA (Compact Modular Vehicle Architecture), която ще е в основата на всички автомобили от серията „40“, включително и напълно електрическите такива. Volvo Cars вече обяви намеренията си да електрифицира всеки модел от своята продукция след 2019 г. Логично, ХС40 няма да направи изключение и ще видим както хибрид, така и напълно електрически вариант на модела.

Системите за безопасност и полуавтономно шофиране в новото Volvo XC40 променят изцяло стандартите в SUV сегмента. Сред тях са системата за градска безопасност City Safety, системата против напускане на пътното платно, 360-градусовият изглед за улеснение на маневрирането, както и функцията за полуавтономно шофиране Pilot Assist.

Новото ХС40 предлага интелигентни решения и в купето, за да направи пътуването ви още по-комфортно. Сред тях са функционалните прибори за съхранение на вещи, слот за безжично зареждане на мобилни телефони и други полезни добавки, като сгъваеми закачалки и подвижни кошчета за боклук.

Самюелсън добави, че ХС40 отразява ясно стратегията за растеж и лидерство на Volvo Cars в сферата на безопасността, свързаността и електрификацията. Изпълнителният директор на компанията изрази задоволството си от факта, че обратната връзка от клиентите и журито на конкурса показва, че Volvo е на прав път.

Тагове: