Автомобилите Volvo винаги са били еталон за сигурно и комфортно пътуване, а в последните години производителят обърна и много сериозно внимание на класата и лукса. Новото Volvo V60 е олицетворение на двата фактора, събрани в едно, с добавена последна дума на технологиите. Разберете повече в следващите редове.

Символът на семейното комби Volvo V60 стана още по-добър, многофункционален и практичен. Дори президентът на Volvo Cars Хакан Самюелсън споделя, че иска да поддържа традициите на комби модела, но го пренася на ново, по-високо ниво. Новият модел от серията беше представен в столицата на Швеция - Стокхолм, в естествения му хабитат, а именно на алеята пред семейна къща. V60 2018 използва същата платформа като V90 и XC60. Луксозният му интериор и модерните технологии ще бъдат сред основните оръжия в битката с BMW 3-та серия комби и Audi A4 Avant.

Volvo сподели, че ще имплементира Plug-in хибрид технологии във всеки свой нов модел от 2019 година, а новото V60 ще се присъедини към електрифицираното семейство. Изборът ще бъде между T6 Twin Engine с обща мощност от 340 к.с. и T8 Twin Engine с 390 к.с. комбинирана мощност. И двата модела, които имат бензинов двигател и електрически мотор, ще бъдат оборудвани и с All-Wheel-Drive технология. Все още ще се предлагат и дизелови варианти - D3 и D4. И двата модела, използващи конвенционални дизелови двигатели, ще бъдат със задвижване на предните колела.

Вече споменахме сигурността, а при този модел си заслужава и да кажем малко повече. Присъства системата City Safety, която засича пешеходци, велосипедисти и големи животни и активира спирачките автоматично, за да избегне сблъсък. Ако сблъсъкът е неизбежен, поне ще бъде смекчен максимално. Поведението на автомобила в завои ще бъде подобрено от усъвършенстваната система Pilot Assist. Системите против напускане на пътното платно и за предпазване от сблъсък с автомобил от насрещното движение са още една част от предпоставките да пътуваме спокойно и сигурно.

Интериорният дизайн е добре познат, предизвикващ асоциация с Volvo V90 и някои други от последните модели на шведския производител. Инфотейнмънт системата с вертикално разположен сензорен екран поддържа Apple CarPlay и Android Auto. Системата поддържа и 4G мобилна връзка.

Новото Volvo V60 се очаква на пазара през септември тази година. През 2019-а се очаква и Cross Country версия на модела. По този начин сериите “60” на Volvo ще бъдат попълнени от още един член освен XC60. Вече очакваме към отбора да се присъедини само нов седан S60.

Тагове: