Zoox, стартираща компания, разработваща електрическо и автономно превозно средство, закупена наскоро от Amazon, представи своето ново предложение, като то притежава масивна батерия.

Zoox е сравнително неизвестен стартъп, който разработваше напълно електрическо и автономно превозно средство. Той стана по-известен след големи инвестиции, които увеличиха оценката му, и наскоро бе придобит от Amazon.

Днес компанията представи своите превозни средства, потвърждавайки слуха, че возилото с форма на совалка е предназначено за автономно пътуване.

Автомобилът разполага и със 133 кВтч батерия, една от най-големите налични в електрическите превозни средства днес, което му позволява да работи до 16 непрекъснати часа с едно зареждане.

Zoox подчертава фокуса си върху безопасността, което ще бъде важно при появата на самоуправляващи се превозни средства. В прессъобщението се споменава:

"Дизайнът на превозното средство има повече от 100 нововъведения в областта на безопасността, които не са включени в конвенционалните автомобили, включително нова система въздушни възглавници за двупосочни превозни средства и седалки, които обгръщат пътниците, което е равно на петзвездни предпазни мерки за защита и при четирите места."

Компанията не уточни кога нейното роботакси ще влезе в експлоатация, но потвърди, че в момента то се тества в Лас Вегас, Сан Франциско и Фостър Сити.

Снимка: Zoox

Виж още: Америка може би е открита от хората 10 000 години по-рано, отколкото се смяташе досега