Седмица преди официалния анонс на 14 декември на улицата бе снимана първата самоуправляваща се кола на Zoox – компанията за автономен превоз, която Amazon закупи за 1.2 милирда долара по-рано тази година. Снимките са направени пред хотел Fairmont в Сан Франсиско, като изглежда, че возилото е снимано за рекламна кампания покрай премиерата му.

Zoox е един от по-малко известните стартъпи за автономно шофиране, макар компанията да не полага много усилия да крие своите коли от погледите ни. В последно време видяхме различни модифицирани возила, но сега вече имаме поглед върху завършения вид на колата. Както може да очаквате, тя изглежда малко футуристично и прилича на микробус с плъзгащи се врати, през които пътниците да слизат и да се качват лесно. Изглежда, че вътре те ще седят едни срещу друг, ориентирани в средата на колата. Разбира се, няма място за шофьор, тъй като возилото все пак е автономно.

Zoox вече пусна тийзър клип в YouTube, който не издава нищо, но показва формата на фаровете и лекия силует. Amazon закупи компанията през юли в една от най-големите си сделки за придобиване. Като се предполага, че ще интегрират Zoox в своята система за доставки.    

Снимка: Reddit

Виж още: Гробище на Луната ще приема тленни останки на богати покойници