Признавате ли си, че когато наближи празник, особено пък на прага на най-дългите и очаквани коледно-новогодишни вечери, често се замисляте какво да купите и как да зарадвате близките си? Дори и да не се замисляте, щом четете този текст, вероятно се радвате на нови и красиви технологични аксесоари и джаджи? Затова сме убедени, че сред продуктите на две изключително добре познати марки у нас – Canyon и Prestigio, ще намерите чудесен вариант за подарък на всеки член от вашето малко или по-голямо семейство. Единствено бебетата днес не носят умни часовници, макар че и това може да се постави вече под съмнение. Но едно е сигурно – ще зарадвате всяко хлапе или тийнейджър, ако му подарите смарт часовник с марката Canyon. Няма младежи, които не обичат да слушат музика или да не се радват на лесните команди към телефона директно от китката.

 

Затова и първото ни страхотно предложение е именно часовникът Canyon Salt SW-78. Той може да бъде синхронизиран с всеки смартфон посредством мобилното приложение Canyon Life, като след това дори не е нужно вече телефонът задължително да бъде с вас, за да се насладите на любимите си песни, аудиокниги и т.н. Canyon Salt SW-78 разполага допълнително с 512 MB вътрешна памет, от които около 480 MB са свободни за съхраняване на песни в различни формати. Вграденият аудиоплейър може да ги възпроизвежда спокойно, вкл. да ви радва с музика и от мобилните музикални приложения като YouTube, Spotify и др., когато те са активни на телефона. Управлението е изведено на циферблата, а батерията осигурява до 6 часа непрекъснато аудио възпроизвеждане! Часовникът може да бъде свързан чрез Bluetooth с външни аудио устройства – слушалки или тонколонка. Освен това е напълно водоустойчив и подходящ за плуване. Да, сигурно се досещате, но Salt SW-78 е оптимизиран и за най-популярните спортове – можете да изберете подходяща програма и да запишете показателите си по време на тренировките. Предлага се в два цвята – черен и розов, и затова е подходящ подарък както за момчета, така и за момичета.

 

Следващото предложение е страхотно допълнение към часовника – безжични слушалки. Моделите Canyon TWS-1 и Canyon TWS-3 притежават стилен и компактен дизайн, могат да се похвалят със стерео хендсфри разговори, автоматично сдвояване и разпознаване на гласови команди. Ако пък купонджиите искат да споделят музиката с приятелите си по време на празниците, могат лесно да направят това и с още един продукт – безжичната колонка за работа на открито Canyon BSP-7. В нея са вградени всички заложби за това да се превърнете в душата компанията.

Тя е удобна и лесна за пренасяне, а дълбоките ѝ баси и съраунд ефектът от звука, в съчетание с празничното ѝ осветяване може да създава чудесна парти атмосфера. Съвместима е с Windows, iOS и Android и поддържа четири типа връзка – Bluetooth, FM, AUX, USB – всичко необходимо за управление и използване. Безжичната Bluetooth 5.0 връзка осигурява висококачествено предаване на музикалния сигнал при високи скорости и разстояние до 10 метра, като същевременно спестява енергията на батерията. И докато тийнейджърите вече планират следващото парти с новите джаджи на Canyon, то е време да помислим за коледни подаръци и за останалата част от семейството.

Всеки обича практични, луксозни и красиви подаръци, нали? Затова близките ви биха се зарадвали на следващото ценно предложение за подарък – някоя от външните батерии с графенова технология Graphene PD Pro Watch Edition, Graphene PD Watch Edition, Graphene PD Pro или Graphene PD на марката Prestigio. Всяка от тях притежава вида на малко бижу, но в същото време крие огромна мощ, осигуряваща и няколко пъти пълно зареждане на устройство като телефон. Уникалната графенова технология, вградена в тях, предотвратява прегряването дори при бързо зареждане, което удължава живота ѝ. С подобна придобивка от Prestigio вашата половинка спокойно може да зарежда по няколко устройства едновременно, включително и всички устройства на Apple! Факт е колко много хора обожават техните устройства. Затова е добре да знаете, че посочените четири модела осигуряват безжично Qi зареждане за телефони и дори предлагат калъф от естествена кожа! Това ги прави прекрасен подарък за всеки човек, който често пътува надалеч или пък се налага да говори дълго по телефона си. Когато пък работите с преносимия си компютър по време на път или сте далеч от работното си място, винаги е добре да имате подръка подобен ценен подарък.

И още няколко предложения за стилен подарък за вашите любими хора по празниците. Това е серията компактни зареждащи устройства, отличаващи се с минималистичен дизайн и възможността да зареждат по няколко устройства едновременно. Ако още нямате такова, купете го за близък, за да може после тайничко да го използвате и вие! Моделите са: Prestigio A9, Revolt A8, Revolt A7, Revolt A6 и Revolt A5. Какво може да зареждат ли? Всичко без… автомобили! В списъка влизат всякакви смартфони, смарт часовници, безжични слушалки, таблети. Устройствата са съвместими с продуктите на Apple, разполагат с многофункционална, безопасна захранваща система, напълно съвместима с всички международни стандарти, и са подходящи за безжично Qi зареждане.

Знаете, че България е страна със сериозни традиции в производството на вино, нали? Почти няма българско семейство, което да не обича напитката на боговете, както и да не обича да се наслаждава на чаша хубаво вино по време на празниците, в коледната нощ или на Нова година. Ако и вие цените доброто вино, подарете на половинката си нещо хем технологично, хем предмет, който няма да я кара да се изчерви от неудобство, ако се налага да отваря поредната добре затворена бутилка скъпо вино „Енира“ например. За всички тези моменти Prestigio представя новата си серия от луксозни смарт отварачки за вино – Prestigio Garda, Prestigio Bolsena, Prestigio Lugano, Prestigio Nemi, Prestigio Valenze и Prestigio Maggiore. Благодарение на изящния си дизайн, качеството на използваните материали и вградената технология, серията е предназначена както за любители, така и за професионални сомелиери и ресторантьори, кетъринг компании и фирми за организиране на събития. Тази нова серия смарт отварачки предлага доста съвременен начин за отваряне на бутилката – без необходимост от дозареждане на устрой ството след всяко използване.

Ако се питате колко бутилки може да отвори такава хай-тек отварачка – отговорът е: между 50 и 80 бутилки с едно зареждане! Достатъчно е бутилката да бъде поставена вертикално и смарт тирбушонът да е плътно прилепнал към тапата. Само секунди след натискане на бутона виното вече ще бъде безопасно разлято из чашите. В зависимост от избрания комплект може да откриете: автоматичен смарт тирбушон; безжична стойка за зареждане или зарядно; вградена помпа за изтегляне на въздуха, която позволява продължително съхранение на виното даже след отваряне на бутилката; нож за рязане на фолиото; аератор за насищане на виното с въздушни мехурчета при наливане в чашите; вакуумна тапа.

Подозирали ли сте някога колко особен е иначе просто изглеждащият ритуал по отваряне на виното? Едва ли. Сега имате повод и вие да се присъедините към всички нас, ентусиастите и… наздраве!

Снимки: Canyon; Prestigio