Умният дом вече не е въпрос на избор, а на задължителна адаптация към новите нужди и предизвикателства. От интелигентни асистенти, през смарт лампи до термостати, които управляваме през смартфоните си - това са технологии, които вече не звучат екзотично, а са реални, относително достъпни и готови да ги интегрираме в живота си. И ако умният дом стане реално и широко приложима действителност, а не просто вълнуващи концепции, това може да бъде преходът към едно по-устойчиво, ефективно и безопасно развитие за всички нас. Затова ви предлагаме пет иновативни устройства с марката Нama, които заслужават място във всеки модерен дом.

Безжична звукова система Hama SIRIUM4000ABT

Запознайте се с първия в света саундбар с вградена интеграция на умния домашен асистент Alexa Voice Service. Това интелигентно аудио решение с Dolby звук ви помага да се насладите на едно невероятно филмово изживяване със звук, сякаш сте в центъра на събитията. Системата се състои от 1 субуфер, 2 говорителя за висoки честоти и 4 със среден обхват с опция за свързване към източници на цифров и аналогов сигнал. Основните функции на Hama SIRIUM4000ABT могат да се управляват с помощта на дистанционното на вашия телевизор или приемник. И това не е всичко - можете просто да ползвате и вашите смартфони и таблети (iOS и Android), за да помолите Alexa да намери любимите ви песни или да пусне цялата ви вълшебна колекция чрез възпроизвеждане от външна USB памет или диск. А защо да не се възползвате и от опцията за Bluetooth аудио стрийминг директно от смартфона, таблета или компютъра ви? Hama SIRIUM4000ABT поддържа монтаж върху съществуваща конзола за телевизор или директно на стена, а безжичният субуфер елегантно се вписва в атмосферата на всяко помещение, без да го затормозява с досадните кабели.

Ако търсите елегантно аудио решение за домашния ви мултимедиен център, този умен саундбар може да бъде порталът към царството на висококачествения звук за всички киномани, меломани и геймъривижте го тук: "Безжична звукова система Hama SIRIUM4000ABT" 

 

Безжична умна колонка HAMA SIRIUM2000AMBT

Тази елегантна малка джаджа може да се окаже изненадващо полезен помощник за управлението на умния ви дом. С нейна помощ може да се насладите на радиостанции от цял свят, ползвайки стрийминг услуги като Spotify, Amazon Music, и на любимата си музика при поискване. Нея може да пуснете с Bluetooth аудио стрийминг директно от смартфон, таблет или компютър, които предават съхраненото на тях съдържание директно към SIRIUM2000AMBT. Колонката има микрофон и интеграция на гласовия асистент Alexa, както и възможност за деактивиране на микрофона, когато не ви трябва. Така няма да се притеснявате за личната си информация и разговорите около масата. Въпреки преносимите си размери колонката има доста силен и приятен звук благодарение на комбинация от 2x20 мм високочестотни говорители, 2x4" със средни честоти и 1x4" субуфер. Така може да се възползвате от вградената система за слушане в много стаи. Еквалайзерът на басите и високите честоти позволява фина настройка за максимално аудио удовлетворение. Hi-Res аудио поддръжка осигурява чист звук и изключителен бас. В допълнение към широката гама от възможности за поточно предаване на звук чрез Bluetooth интегрирано FM радио SIRIUM2000AMBT поддържа говорене по телефона само с едно натискане на бутон. Колонката поддържа 2.4 и 5 GHz безжичен сигнал за стабилна и силна връзка, която не се влияе от другите безжични WiFi уреди в дома.

Ако искате да се убедите във възможностите на тази миниатюрна аудио система може да го направите тук: "Безжична умна колонка HAMA SIRIUM2000AMBT"

 

Детектор Hama WiFi Motion Detector

Модерните джаджи са не просто приятни глезотийки, но и важна част от защитата и подсигуряването на дома ви. Hama WiFi Motion Detector е устройство, което засича движение в дома ви и уведомявайки за това чрез известие на телефона или таблета ви. За пълноценното използване на устройството е необходимо да си свалите мобилното приложение на Нama, което е безплатно и е налично както за Android в Google Play, така и за iOS в App Store. Сензорът се свързва с вашата домашна Wi-Fi мрежа и предава цялата информация директно на мобилния телефон. Така можете да получавате уведомления при всяко засечено от сензора движение. Той е снабден с инфрачервен детектор на движение за отчитане на движение в заобикалящата го среда. Може да се използва за широк кръг полезни приложения: от това да включи осветлението, когато някой влезе в помещението, до това да задейства аларма в случай на неочакван гост. Всички компоненти могат да се програмират на принципа: Ако – Направи (If – Do). Чрез Hama WiFi Motion Detector можете да наблюдавате в реално време достъпа до и движението в дадено помещение, за да бъдете винаги спокойни за вашата собственост.

Любопитни сте дали тази система може да ви предпази от набези във вашия дом? Вижте я тук: "Детектор Hama WiFi Motion Detector"

LED крушка Hama WiFi-LED E27

Едно от чудесата на умните домашни уреди е, че дори нещо толкова елементарно и скучновато като най-обикновената електрическа крушка всъщност може да се превърне в атрактивен и полезен елемент на дома. А Hama WiFi-LED Light E27 е всичко друго, но не и "обикновена". Тази светодиодна лампа с WiFi връзка изпълва стаята ви с много уникални светлинни нюанси - от релаксиращо зелено или причудливо виолетово до ярка светлина или мистериозно затъмнено. На ваше разположение е избор от 16 милиона различни цвята при цветова температура 2700K, осигуряващи интензивно цветово възпроизвеждане, както и ясна бяла светлина. Възможно е да я управлявате чрез безплатното приложение Hama Smart Solution, което работи с Android 4.3 и iOS 8.0 или по-висока. Алтернативно крушката дори поддържа гласов контрол през умните асистенти Amazon Alexa и Google Home.

За да получите истинска цветна феерия, може дори да управлявате няколко лампи едновременно и помещението никога няма да бъде скучно. Вижте тук: "LED крушка Hama WiFi-LED E27"

Хибридно радио Hama SIRIUM3700AMBT

Бъдете информирани и се забавлявайте навсякъде с това универсално портативно радио, което комбинира цифрово радио за приемане на национални и международни радиостанции чрез интернет с възможност за стрийминг от Spotify, Amazon Music и др. Моделът покрива стандартни FM честоти, както и новото Digital audio broadcasting (DAB+) излъчване за още по-високо качество на звука. Вграденият помощник Alexa ще изпълни всяка ваша команда, без изобщо да ви трябва дистанционно, а на красивия 3.5-инчов цветен дисплей може да видите необходимата информация. Въпреки компактните си размери радиото възпроизвежда качествен и силен звук, разпръсквайки го на 360 градуса за пълно покритие.

С елегантно изпълнение и набор от високотехнологични функции Hama SIRIUM3700AMBT превръща класическата концепция за радиото в модерно изживяване, съобразено с нуждите на съвременните потребители. Ако ви харесва да слушате радио вижте тук: "Хибридно радио Hama SIRIUM3700AMBT"

 

Тагове: