Още в началото на 80-те години изглеждаше, че компактдискът ще измести плочите буквално за една или две години – цифровият формат трябваше да бъде в центъра на вниманието на меломаните. Оттогава изминаха три десетилетия и продажбите на плочи са също толкова стабилни, а грамофоните също се търсят с интерес. Десетки нови ултра висококачествени модели излязоха само тази година. С две думи пазарът на грамофони процъфтява. CD форматът все още е наоколо, но нови плейъри на CD не се срещат вече. В същото време индустрията за музикални плочи и грамофони не изисква големи продажби, за да остане жизнеспособна. Пресите за винил могат да произведат стотици хиляди, а не милиони записи на година и пак да са на печалба. Фирмите за грамофони и касетни носители също са устойчиви при производство с малък обем.

А сега някои от най-именитите предложения вече са на разположение и за българските меломани

Това става благодарение на Аудио Арте - вносител на широка гама Hi-Fi и Hi-End продукти, предлагащ иновативно портфолио от професионални AV системи и компоненти. В каталога ѝ ще откриете много емблематични за бранша марки, между които Klipsch, NAD, Extron, Gefen и, разбира се, Panasonic.

Ценителите на качествения звук са различни и за всеки е нужно индивидуално и уникално решение. Всеки трябва да има има възможност сам да избере този продукт или система, които най-точно отговарят на неговите изисквания и възможности. Ето защо Аудио Арте разполага със специално подредени салони за стерео и видео демонстрации. Те са акустично обработени, като предлагат както стандартни акустични характеристики на жилищно помещение, така и студийни характеристики за референтно прослушване. В тях може да видите устройства за дома и за професионални решения, видеоконферентни системи и др. Добре обучените служители винаги с на разположение, за да помогнат, да предложат и демонстрират най-доброто оборудване или най-подходящото решение. Не е тайна колко важен е този подбор, а също и че може да бъде объркващ за любителите, които все още не са наясно със своите нужди. Поради това при договаряне прослушвания са възможни и извън работното време, а при определени условия можем да организираме пробни прослушвания и дори в дома или офиса на клиента.

За всеки вкус и възможности

След подбора на системата и компонентите експертите на Аудио Арте подготвят цялостен проект на аудио-визуалното оформление, конферентната или друга AV интеграция. Не се притеснявайте и за техническите детайли - те изготвят сметка за разходите, извършват акустичен и функционален анализ и подготовка на помещенията. При необходимост или желание от страна на клиента могат да се извършат акустични измервания и да се издаде протокол с получените характеристики. Окончателният вариант на проекта се обсъжда и утвърждава заедно с клиента, преди да се пристъпи към доставката на компонентите, монтажа и предаването на завършения проект.

Именно марката Technics е синоним на аудио оборудването от висок клас и се конкурира с последните технически и дизайнерски решения в AV индустрията. През 2015 г. Panasonic я върна на пазара, където тя дебютира още от 1965 г. с различни Hi-Fi продукти, като грамофони, усилватели, приемници, касетофони, CD плейъри и говорители.

Най-новите предложения на Technics ви очакват

В новия каталог на Аудио Арте личат някои от най-добрите комплексни решения като:

Серията Reference Class R1 съдържа три hi-fi audio компоненти, създадени да доставят превъзходни музикални изживявания. Πлeйъpът в ayдиo cиcтeмaтa paзпoлaгa c нaбop oт цифpoви и aнaлoгoви ayдиo вxoдoвe, двa UЅВ-пopтa и пoддpъжĸa нa DLNА cтaндapтa. Toй ви пoзвoлявa дa cлyшaтe мyзиĸa ĸaĸтo в oбичaйнитe, тaĸa и в Hi-Fi фopмaтитe – WАV, МР3, WМА, LРСМ, FLАС, АІFF, АLАС, ААС, РСМ, DЅD. Подовите колони SB-R1 постигат уникално ниво на звукова репродукция благодарение на концепцията на Technics за линейна фаза и point-sound-source. Мощният усилвател Technics SE-R1 поставя нов стандарт в цифровите усилватели, използвайки съвременни висококачествени компоненти и иновативни технологии.

Представен през 2016 г., грамофонът SL-1200G комбинира традиционните аналогови технологии на Technics с модерни цифрови технологии. Неговото изключително качество буквално разтърси пазара на Hi-Fi техника и той се превърна в еталон за грамофоните с директно задвижване.

При създаването на SL-1200GR са използвани преработени компоненти от SL-1200G, като електромотора за директно задвижване без желязна сърцевина, високо прецизния контролер за управление на електромотора, диска с висока твърдост и високочувствителното рамо. Това гарантира, че аудиофилите, ползващи SL-1200GR, ще могат да се насладят напълно на богатия, чист и енергичен аналогов звук от грамофонните плочи.

Компактната система SU-C550 съчетава практична функционалност с елегантен дизайн. Плътният алуминиев панел увеличава стабилността на шасито, а емблематичният OLED дисплей е обграден от бутони, конфигурирани за лесна работа. Technics SU-C550 e мултимедийна система с усилвател, CD и радио, събрани в перфектна хармония на Hi-Fi и стилен компактен дизайн. Оборудван с JENO Engines, LAPC и Space Tune, доставя богат и висококачествен звук, способен да впечатли дори и най-претенциозните аудио ентусиасти. Вдъхновени от емблематичния дизайн на High-End моделите на Technics, матираният алуминиев корпус и акрилното стъкло правят SC- C550 запазена марка за дизайн на Technics и идеално допълнение към всеки модерен интериор.

Още продукти, които ще погалят финото ухо на всеки аудиофил.