Шефът на Xbox попари надеждите на онези, които очакваха да видят абонаментната услуга Xbox Game Pass на конкурентни платформи. С това Спенсър отбеляза обратен завой в дългосрочната стратегия на компанията, според която Xbox Game Pass трябваше да се появи „на всички платформи“.

Въпреки че Xbox Game Pass за PlayStation винаги изглеждаше невероятно, някои предполагаха, че добрите отношения между Microsoft и Nintendo могат да доведат услугата на Switch.

Наскоро двете компании станаха доста близки и Switch стана първата конзола, с която Xbox Game геймърите могат да играят съвместно Minecraft. След това връзката разцъфна благодарение на това, че поредица от Xbox игри, като Minecraft Dungeons, Ori and The Blind Forrest, Hellblade и New Super Lucky’s Tale излязоха за Switch.   

Към тях обаче явно няма да се присъедини Xbox Game Pass.

„Проблемът е, че не можем да предложим пълното Xbox Game Pass изживяване на други платформи. За нас е важно да знаем, че играчите имат достъп до своите приятели, до своите ачийвмънти и т.н.“, казва Спенсър.

Така за момента изглежда, че Xbox Game Pass ще остане на Xbox конзоли и РС, като вероятно Microsoft ще трансформира досегашния платен абонамент за Xbox Live, който вече спря, в Xbox Game Pass.

Снимка: Xbox

Виж още: Създаден от фен PS5 интерфейс изглежда супер стилен (ВИДЕО)