Началото на зимата приближава с всеки изминал ден. Заниманията извън дома отпадат едно по едно – било то заради пандемията или заради неблагоприятните климатични условия.

Съответно като че ли идва времето да наваксате с интересните сериали, излезли през изминалата година. Ако не знаете откъде да започнете – ние ви даваме подсказка: прегледайте заглавията, които екипът на HiСomm избра да номинира за Най-добро съдържание на 2020/2021, а гласуването в HiСomm Awards може да ви донесе страхотния 55-инчов Philips OLED805!

Предполагаме, че ще изпълните заръката ни, ето защо като бонус ви предлагаме и една интересна селекция, в която съчетаваме любимите ни сериали за 2020 с най-подходящото за тях питие. Направените комбинации със сигурност ще ви накарат да се потопите дълбоко в историята.

 

 

The Mandalorian (season 2)

 

 

Почти е невъзможно да сте пропуснали първия сезон на The Mandalorian, съответно с нетърпение сте очаквали и продължението, за да разберете какво се случва с „бебе Йода“. Всъщност то е навсякъде – по тениски, гукащо под формата на играчка и, разбира се, толкова привлекателно, че мъничето набързо се сдоби със собствен коктейл. За да го приготвите и консумирате с най-новия епизод, следвате стъпка по стъпка инструкциите:

 

 

 

Westworld (season 3)

 

 

Докато сме на вълна коктейли, няма как да подминем питиетата в Westworld. Още в първия сезон ни направи впечатление червеното шери, което Мейв всеки ден пийваше в бара. По време на New York Comic Con 2017, се е състояло Westworld Cocktail Party, на което се е сервирала вариация на популярната напитка, чиято рецепта цитираме:

Sherry Punch

·         1 oz. Manzanilla Sherry

·         1 oz. Amontillado Sherry

·         ½ oz. lemon juice

·         1 oz. Mallorca tea syrup

·         ¼ oz. pineapple vinegar

·         2 oz. Water

Разбира се, това изисква поне минимални умения за правене на коктейли и ако ви се струва времеемко – можете да разчитате на класическия портвайн. Или всъщност на нещо още по-традиционно, защото светът на Westworld не би бил същият без много, много уиски.

 

 

Rick and Morty (season 4)

 

 

Тук навлизаме в дълбокото, защото въобще не можем да се мерим с гениалния ум на професора. Ето защо, отново преписваме, като надзъртаме в преживяванията на блогърката Бека Дейзис. През 2017 година тя е имала късмета да посети Pop-Up Geeks бар по време на тематичното му Rick and Morty издание. Изпробвала е много коктейли, но като че ли за нас експериментът ѝ с Pickleback е най-съответстващ на поредицата. И понеже рецептата трябва да е кратка: един шот уиски, един шот марината от кисели краставички.

И още един епизод Rick and Morty, моля.

 

 

Fargo (Season 4)

 

 

И докато някои се вълнуват от ролята на Крис Рок в четвъртия сезон на Fargo, други питат защо всички в този сериал си поръчват питиета и дори не ги опитват.

Признаваме, че доста се чудихме с какво да съчетаем сериала и неговата мафиотска история – виното ни се видя прекалено предвидимо, лимончелото – прекалено сладникаво, така че се спираме на комбинацията от скоч и амарето, или така наречения коктейл The Godfather.

Трябва да сме бързи, защото, както се казва в сериала, „някой по-гладен идва да ни вземе парче от пая“.

 

The Boys

 

 

Тук всички сме единодушни – историите за супергерои изискват да се отворят няколко бутилки бира, може да е и безалкохолна. И да не забравим пуканките към тях.

 

Upload

 

 

Сериалът ни препраща в един по-изтънчен свят, в който всяко нещо е сюрреалистично и си има цена, която понякога е доста висока. Ето защо надигаме чаши с пенливо шампанско или просеко, докато преминаваме към следващата серия.

 

The Umbrella Academy (Season 2)

 

 

Отново супергерои, но от друг вид, който не може да се преразкаже с няколко думи. Те са трудни за копиране, изключително ексцентрични и прелитат напред-назад из времето. Съответно се замислихме коя напитка е иконична векове наред. И в съзнанието ни се появи фигурата на... млечния шейк. Особено след като героите открадват камион с мляко, виждаме няколко пъти класическата униформа на американския млекар и всъщност доста от героите пият мляко, което някои спекулации определят като „магическо“.

 

Devs

 

 

Тематиката за времевото измерение е основна за сюжета, като създателите използват една доста опростена метафора, за да пресъздадат сложните си теории. Чашата с вода се появява точно преди всеки важен момент от филма, защото и двете са прозрачни, крехки и нетрайни – точно както времето.

 

Raised by Wolves

 

 

Тук изпитахме затруднение. Затова попитахме търсачката. Но тя не ни разбра и ни изпрати в едноименния бар в Сан Диего, Калифорния. Всъщност заведението е спечелило приз  „Бар на годината“ през 2018. Разгледахме интериора, впечатлихме се, прииска ни се да изпием един джин с тоник там и седнахме да догледаме Raised by Wolves.

 

В заключение...

 

А сега – ако все още сте достатъчно трезви – гласувайте в HiСomm Awards, защото отдавна няма ден за размисъл, но със сигурност красивият Philips OLED805 скоро ще зарадва някого.

Снимки: shutterstock

Виж още: Най-добрите игри на отминаващото поколение (ВИДЕО)