Може би едно от най-популярните търсения в Google в момента е “Какво да правим у дома?“. Този въпрос откровено ни вълнува, защото повечето от нас работят в уюта на дома, а децата съвсем скоро ще започнат да се обучават само онлайн. Но има и интроверти, които предпочитат да се забавляват вкъщи. Ето кои са най-популярните занимания, с които можете да уплътните свободното си време:

Виртуални обиколки

Определено музеите и галериите най-бързо реагираха на забраните и ограниченията, наложени заради опасния COVID-19. Тези интригуващи места, за които цял живот сме мечтали, „отвориха“ виртуално врати за почитателите на изкуството. Това е нашата специална интерактивна селекция:

- Лувърът - https://www.louvre.fr/en/visites-en-ligne

- Британският музей - https://www.britishmuseum.org/

- Версай - https://artsandculture.google.com/project/versailles

- Детският музей в Бостън - https://www.bostonchildrensmuseum.org/museum-virtual-tour

- МОМА - https://artsandculture.google.com/partner/moma-the-museum-of-modern-art

- Великата китайска стена - https://www.thechinaguide.com/destination/great-wall-of-china

- Айфеловата кула - https://www.toureiffel.paris/en/news/130-years/virtual-tour-eiffel-tower

- Shedd аквариум - https://www.sheddaquarium.org/exhibits/underwater-beauty-exhibit#livecam

- Legoland Флорида - https://www.visitorlando.com/en/things-to-do/virtual-tours/legoland-florida-resort

 

Забавлявайте се, докато гласувате

Ако се чудите какво да правите, докато пиете следобедното си кафе, спокойно можете да гласувате в наградите за съдържание на HiComm за 2020/2021, като споделите с нас любимите си филми, сериали, игри, музика и подкастове. Сериозният стимул да направите това е, че някой от вас ще има възможността да спечели уникалния 55-инчов телевизор Philips OLED805!

Онлайн курсове

Абсолютно всички сме останали с впечатлението, че изпускаме нещо важно, когато глобално ежедневието се промени толкова драстично. Представяме си, че след изолацията всички ще излязат навън, овладели много умения, с повишен коефициент на интелигентност и заредени до предела с нови и полезни знания. Поради тази причина вероятно никой не иска да остане назад. Това са нашите предложения за интерактивно обучение, като следните платформи предлагат най-голямо разнообразие от съдържание:

- Udemy - https://www.udemy.com/

- EdX - https://www.edx.org/

- Stanford - https://online.stanford.edu/search-catalog

- Harvard - https://www.extension.harvard.edu/

- BBC podcasts - https://www.bbc.co.uk/programmes/p004kln9/episodes/downloads

 

Дом и градина

Вероятно сега е подходящото време да обърнете внимание на дома и градината си, защото това ще бъде заобикалящата среда в близкото бъдеще. Нашите предложения са да разместите, било леко или доста сериозно, следвайки съветите на Мари Кондо и Get Organized with The Home Edit. Друг вариант е да ползвате приложения като Pinterest, ROOOMY и View in my room 3d. Разбира се, ако интериорът ви ви харесва, винаги можете да се развихрите и да преобразите балкона или терасата.

 

Тренировки

Ограниченията да не можем да тренираме във фитнес зали, както и идващата есен накараха този бизнес да процъфти в друга посока. Статистиките за годината все още не са финализирани, но множество компании, предлагащи фитнес тракери, са отчели огромен ръст на продажбите си именно в разгара на пандемията. Когато няма треньор наблизо – има нужда от такъв у дома. Най-популярните в момента приложения за умни устройства са:

- All Out Studio Workout

- Aaptiv

- FitBit Coach

- 8fit Workout

- Peloton

- TRX Workout

- MyFitnessPal Workout

Nike Training Club

Снимки: shutterstock

Виж още: Защо телевизорът Philips 55OLED805 бе признат от EISA 2020 за най-изгодната OLED TV покупка? (РЕВЮ)