Изминаха точно 10 години от филма, който не само постави началото на Филмовата вселена на Marvel, която днес е абсолютен доминатор в киносалоните с над 16 млрд. долара приходи от прожекции, но и всъщност спаси самите Marvel. През 2008 година излиза "Железният човек" на Джон Фавро с Робърт Дауни Джуниър и променя всичко - за добро или зло...

Да си го кажем направо: това е феномен, който заслужава внимание, но и поглед от различни гледни точки, защото не всичко е черно и бяло, нали? Затова в новия ни брой ще си правите компания с Железния човек, Спайдърмен и Капитан Америка. Брой, за който пуканките съвсем няма да ви бъдат излишни (не са включени в комплекта). 

Това е коричната ни тема през юни - филмовата вселена на Мarvel и нейното буквално избухване в киносалоните – и сърцата на феновете. Проследяваме откъде тръгва доминиращото присъствие на Marvel Cinematic Universe още от зараждането на първия комикс герой и бума на комиксите като социокултурен феномен, продължаващ и до днес. А защо всъщност имаме нужда от този тип забавление?

Поръчайте сп. HiComm от Ozone.bg с безплатна доставка.

Темата анализира Деян Статулов – изявен сценарист и кинокритик, който разисква добрата и лошата страна на филмовата вселена на Marvel. Към него се присъединява Юлиян Арнаудов с мнение за доминиращото им присъствие, успехите и неуспехите и защо сме сигурни, че има накъде да се развиват. 

В раздел Play забавленията както винаги не спират с фина подборка на десетте най-готини спортни игри, направена от Иван Първанов, надникване в очаквания от всички „Джурасик парк: Падналото кралство“ и втори сезон на „История за прислужницата“, който наистина ще ви накара да настръхнете...

Рамо до рамо с него е раздел Social, където освен темата за комиксите, поставили началото на днешната експлозия от хитови филми от Цветомира Панчева, поставяме и въпроса на път ли е изкуственият интелект да измести журналистите и каква е ролята на ИИ в редакциите по света днес. Вирджиния Кирова ще обърне погледа ви към Gibson – един величествен бранд, завършил пътя си с фалит... и преструктуриране. 

През юни в броя имаме и ТopEvent – разбира се, най-интересните акценти от конференцията Google I/O 2018, която наистина наднича в бъдещето. В раздел Select присъстват симпатичният Samsung Galaxy J6, невероятните цветове на Philips 55PUS8503/12, чарът на Huawei P20  и невероятното усещане на HP EliteBook 360. Ще четете още и за стрийминг платформите и дали ще причинят смъртта на традиционната телевизия, а за спортистите има и лятна селекция от тeхнологични „лични треньори“: плеяда от джаджи, смарт устройства и приложения, с които се поддържа перфектна форма.

Така стигаме и до раздела, в който мечтаем за по-доброто бъдеще, Futuristic. Този път той ни изпраща в дълбините на океана с робо-рибата SoFi, която трябва да следи обитателите му, а после в града на бъдещето, където природата се слива с градската средата, за да създаде живи сгради. Ще видите и как Китай смята да захрани територия три пъти по-голяма от Испания с помощта на... изкуствен дъжд.

Екипът на HiComm ви желае приятно четене и страхотни емоции през юни! Не забравяйте, че можете да откриете броя ни и в store.bg, както и в ozone.bg с безплатна доставка. 

Тагове: