Неусетно летният сезон преминава и наближава есента - сезонът на интересните сериали и филми. Добрата новина е, че ако търсите нов и качествен 4К умен телевизор с приличен набор от екстри, всъщност не трябва да правите компромис с финансите. Въпреки че вероятно не е достатъчно добре позната на българския потребител, марката KIVI е на пазара на домашни уреди от няколко години. Компанията има истинско международно присъствие: тя е създадена в Украйна, централата ѝ е в Будапеща, а развойната дейност се извършва както в Украйна, така и в Китай. Тя произвежда интелигентни телевизори, базирани на операционната система Android, а от 2020 г. е сертифициран партньор на Google и Netfliх.

Актуалните модели телевизори с Android се характеризират с висока производителност, функционалност, поддръжка на умни функции като гласово управление и отлично цветово възпроизвеждане. Обръща се внимание на качеството на изображението благодарение на детайли като висока разделителна способност (4K Ultra HD система) и технология за обработка на яркостта с висок динамичен диапазон. Предимствата на KIVI телевизорите включват отлично качество на звука, наличие на T2 тунер и HDR (гледане на висококачествено съдържание с богато цветово възпроизвеждане). Ако изображението е под 4К, то се обработва в по-висока резолюция без загуба на качество. Широката гама диагонали от 24 до 65 инча позволява да направите точния избор за вашето помещение. Любопитно е, че телевизорите са налични в бял цвят, който освен че е много красив, е и рядко срещан на пазара при моделите с голям диагонал. Страхотен и уникален бонус е, че модулът на дисплея се предлага с 3-годишна гаранция.

Освен добра картина телевизорите предлагат и елегантен дизайн с минимални странични рамки от едва 2.6 милиметра, така че екранът се слива със стената зад него. Звукът също не е за подценяване, защото е разработен в партньорство с прочутата японска марка JVC Kenwood.

Въвеждането на операционните системи, базирани на Android, направи възможно опростяването на работата с умните телевизори. Дистанционното управление има посочваща функция, която имитира навигация с мишка на екрана, което прави лесно навигирането в менютата и приложенията. Устройствата на KIVI притежават всички модерни характеристики, които позволяват употребата на приложения като Netflix, Youtube или HBO Max. Уникална новост е собствената платформа Kivi Media, която предоставя на потребителите няколко вълнуващи категории, които обещават много часове невероятно забавление. Те включват "Телевизионни канали" (богата палитра от световноизвестни платени канали); "Филми" (огромна селекция от безплатни и платени хитови продукции); и разнообразни игри, базирани на cloud услугите AirConsole и Boosteroid. В платформата вече са налични страхотни онлайн тренировки, които ще ви помогнат да сте във върхова форма през студените зимни месеци.

Телевизорите се предлагат с актуализирани дистанционни управления с вграден Bluetooth и микрофон за гласови команди. Налични са и няколко мултимедийни бутона.

Въз основа на операционната система Android прави работата много проста и удобна. Тази технология е популярна сред потребителите, тя ви позволява да преминете през телевизора до интернет, да гледате видеоклипове в YouTube и филми в приложения. Операционната система превръща устройството в компютър, предоставяйки достъп до разнообразно съдържание в мрежата. По желание потребителите могат да отидат в браузъра, за да проверят имейл или да разговарят с приятели в социалните мрежи. Не е необходимо дори да натискате бутони; поддържа се гласово управление с Google Assistant.

Телевизорите на KIVI се предлагат с достъп до платформата за безплатни филми MEGOGO, където може да откриете предложения както на английски, така и на български език. В допълнение е наличен и платен пакет от чуждестранни тв канали на английски език. Богатият набор от опции за свързване позволява да ползвате Chromecast съвместимо устройство или включите външен харддиск към телевизора и да се забавлявате с ваше собствено мултимедийно съдържание.

Специалното предложение на KIVI е свързано с добавена стойност за геймърите, които получават достъп до две платформи за облачен стрийминг на игри директно на екрана на телевизора. Най-напред AirConsole е решение, подходящо за цялото семейство, като каталогът включва предимно кежуъл игри. Използвайки своя смартфон, геймпад или дори дистанционното на телевизора, до 5 души могат да се забавляват едновременно.

На свой ред сериозните геймъри ще искат да насочат вниманието си към Boosteroid - платформа за облачен гейминг, където срещу месечен абонамент имате достъп до стотици от най-популярните заглавия, сред които хитове като The Witcher 3, GTA V, Fоrtnite и др. Налични са и безплатни игри. Boosteroid е есенцията на облачния гейминг, всички тежки изчисления и обработка стават на отдалечени сървъри, което ви позволява да играете модерни взискателни заглавия директно на екрана. Решението е не само ефективно, но и икономично, защото не изисква допълнителни разходи за мощно геймърско РС.

Всичко това прави телевизорите от гамата на KIVI приятна изненада за онези, които търсят нещо достъпно, надеждно и функционално, с което да задоволят мултимедийните си нужди и да гарантират приятни забавления и киновечери пред екрана за близки и приятели.

Предложенията на KIVI можете да намерите в ozone.bg и Emag.

Снимки: KIVI