2019 година ни засипа с атрактивни флагмани, чиито цени обаче не са достъпни за всички. Нещо повече, в последно време технологиите и дизайнът при смартфоните напреднаха толкова, че наистина не е необходимо да плащате космически суми, за да получите най-новите достижения в тази посока. Благодарение на производители, като Nokia, Motorola, Xiaomi и др. на пазара има интересни предложения с достойнства, които им извоюват място за вниманието на потребителите.

Вземете например Nokia 4.2 - един от най-актуалните модели на Nokia за годината. Той разполага с модерен дизайн и отлични качества и възможности на камерите. Това предложение на търпящата истинско възраждане марка Nokia работи с най-новата версия на Android – 9.0 Pie, снабдено е с изкуствен интелект и получава редовни месечни актуализации за сигурността. Основно предимство на интелигентните устройства е възможността им да се самообучават кои са най-използваните приложения и им дават предимство пред останалите, като по този начин се пести животът на батерията. Активната поддръжка осигурява незабавен достъп до услугите на Google.

Nokia 4.2 гарантира отлични фотографии с високо качество. Телефонът разполага с модерна двойна основна камера 13 MP + 2 MP с дълбочинен сензор. Функцията Google Motion Photos дава възможност за превръщане на снимките в кратки видеоклипове. Устройството има опции за редактиране на снимките и добавяне на специални ефекти с режимите Bokeh, а Live Steaming е специално предназначен за излъчване на живо. 8 MP селфи камерата прави зашеметяващи снимки с повече детайли. Тя е със 74-градусово зрително поле и широкоъгълен обектив, за да сте винаги в кадър.

Прочети още: Sony настъпва газта. Xperia 2 ще бъде есенен флагман (СНИМКИ)

Моделът разполага с 5.71-инчов HD+ дисплей в съотношение 19:9, адаптивна батерия 3000 mAh и мощен осемядрен процесор Qualcomm Snapdragon 439. Смартфонът е проектиран да консумира по-малко енергия при работа. Това осигурява 50% по-бърза визуализация на графиката и 25% икономия на енергия.

Веднага след глобалната премиера на най-новия модел на Motorola, наречен Motorola One Vision, през май той вече е на разположение на българските потребители в магазинната мрежа у нас. Ценителите на емблематичния американски бранд могат да се докоснат до устройство, което комбинира естетическа наслада и отлични работни характеристики.

Motorola One Vision разполага с 6.3-инчов FHD+ дисплей с 21:9 съотношение на дисплея и изключително удобен и стилен дизайн. 

Motorola One Vision е един от първите модели, който идва с т.нар. кино пропорция от 21:9. Тя дава 31% повече визуално пространство от познатите до момента 16:9 устройства и поставя началото на една нова тенденция в дизайна на смартфони. Не е много известен факт, но всъщност високобюджетните филми и сериали се снимат в пропорция 21:9 и това е причината, когато гледате любимия си епизод, да имате черни ленти, които заемат част от дисплея. С Motorola One Vision това неприятно усещане изчезва, тъй като смартфонът осигурява вълнуваща картина от край до край.

Динамиката на съвременния живот и необходимостта от споделяне в реално време на качествени кадри определят стремежа на технологичните компании да залагат на все по-функционални камери. Motorola не само не изостава от тази тенденция, но и предлага на потребителите отлична 48 МР + 5 двойна камера с Quad Pixel технология за много детайлни снимки. Вградената оптичната стабилизация компенсира разфокусирането на снимките и видеата, докато ексклузивният режим Night Vision ви позволява да правите ясни и ярки снимки дори през нощта. Смартфонът снима 4К видео на различни скорости, включително и на забавен кадър, така че да обърнете внимание на всички детайли, които очите ви пропускат при нормална скорост.

Прочети още: Колко по-мощен е PlayStation 5 от PlayStation 4 (ВИДЕО)

25 МР селфи камерата на Motorola One Vision също ще зарадва любителите на портретната фотография с прекрасни резултати при всякакви условия. Оборудвана с изкуствен интелект, вградени филтри и специални режими на осветеност, селфи камерата автоматично подобрява изображението и композицията на обектите в кадър.

Захранван от батерия с капацитет от 3500 mAh, телефонът има енергия за пълен ден с едно зареждане. Когато все пак се наложи да презаредите, технологията TurboPower с мощност 15 W ви дава енергия за до 7 часа след само 15 минути в контакта.

Вградената 128 GB памет на Motorola One Vision ви осигурява достатъчно място за песни, видео Motorola One Vision разполага с 4 GB RAM и 128 GB вградена памет. Вградената 128 GB памет на Motorola One Vision ви осигурява достатъчно място за песни, видеоклипове и филми. Освен това можете да добавите до 512 GB с microSD card. Разполагате и с неограничено пространство за съхранение на снимки с високо качество от Google Photos. Като част от програмата Android One устройството ще е сред първите, които получават ъпдейти на сигурността и операционната система - нещо, което е изключително важно днес, особено на фона на фрагментирания Android пазар.

Друго интригуващо предложение идва под формата на Redmi Note 7 от дъщерната компания на Xiaomi. Скритият коз на този смартфон е впечатляващата двойна камера (48 MP + 5 MP с AI). Redmi Note 7 използва нов сензор 48 MP за още по-чисти кадри с по-малко шум. С лекота можеш да редактираш това, което не ти харесва, за да постигнеш желаните резултати, а пейзажните снимки ще запазят детайлите си дори след увеличаване. С едно докосване камерата на Redmi Note 7 улавя автоматично множество кадри и ги съчетава в една красива снимка с висока резолюция. Успоредно с това, получавайки още повече светлина и комбинирайки четири пиксела в един 1,6μm Super Pixel, може да произведе нощни снимки с високо качество 12 MP. С голям сензор 1/2" камерата прави по-ярки кадри с по-малко шум дори в условия на слабо осветление.

Като визуален дизайн новият телефон не отстъпва по нищо на най-големите имена. FHD+ дисплеят (2340 x 1080 пиксела) на Redmi Note 7 идва без рамка и с огромен диагонал 6.3 инча, без обаче да се нарушава ергономията на устройството. Както предната, така и задната част са защитени от Corning Gorilla Glass 5, като и двете са с 2.5D дизайн за подобрена визия и стабилен захват.

Процесор Snapdragon 660 гарантира висока скорост за безпроблемна работа и адекватен гейминг. Той включва 8 ядра с архитектура Kryo на 14nm, с тактова честота, достигаща 2.2 GHz, и изкуствен интелект, за да се наслаждаваш на приложения и игри без забавяне и насичане.

С вградена памет 64 GB, която може да се разшири чрез microSD карта до 256 GB, имаш достатъчно място да съхраняваш всичко необходимо.

В комбинация с усъвършенстваните характеристики за енергийно управление на Snapdragon 660 батерията с капацитет 4000 mAh на Redmi Note 7 постига още по-голяма издръжливост. Redmi Note 7 разполага с практичен порт USB Type-C и функция за бързо зареждане Quick Charge 4.

И трите тук представени смартфона се водят такива от среден клас, но голяма част от тяхната производителност е съпоставима с тази на колегите им от висок клас. 

Прочети още: Дисплеят на iPhone Pro е, меко казано, впечатляващ (ВИДЕО)

Тагове: