Конзолата от следваща генерация на Sony с предполагаемо име PlayStation 5 все още е забулена в мистика и извън пространственото интервю на Марк Сърни за Wired липсва детайлна информация от какви компоненти ще бъде създадена машината.

В мрежата обаче изтекоха резултати от предполагаемото APU (съчетание между GPU и CPU, с каквото работят и конзолите от настоящата генерация) на PS5, носещо името Gonzalo.

Според въпросната информация Gonzalo е успяло да постигне резултат от над 20 хиляди при специфичен (за съжаление и неупоменат) бенчмарк, докато при същия тест стандартният PS4 е постигнал 5000 единици. Липсва информация за резултатите на PlayStation 4 Pro.

Виж още: ТВ войната започна: откраднаха сериал на Netflix

Според теста PS5 ще бъде четири пъти по-мощен от PS4, но в същото време знаем, че подобни числа не означават нищо при технологии от две различни поколения. Особено когато не знаем спецификата на бенчмарка и върху какво е съсредоточен – CPU изчисления, рендъринг възможности, пренос на данни и т.н.

Според Notebook Check става въпрос за Fire Strike на 3DMark, но липсва каквото и да е потвърждение на подобно твърдение.

Notebook Check допълва, че подобни резултати поставят PS5 редом до видеокарти като GeForce RTX 2070 на Nvidia.

За финал, по информация на разработчици, работили с моментните девкитове на PlayStation 5 и следващия Xbox, носещ кодовото название Project Scarlett, хардуерът на Sony е по-можещ от този на Microsoft.

Твърдението е на Андвю Рейнер от Game Informer. Трябва да допълним обаче, че девкитовете на двете конзоли ще претърпят значителни промени преди финалните стойности, на които ще се спрат двата технологични гиганта.

Microsoft потвърди, че новият Xbox ще дебютира в края на 2020 година. Вероятно същото ще важи и за PlayStation 5.

За финал ви предоставяме изтекло видео, демонстриращо разликата при разреждането на данни между PS4 Pro и PS5:

 

Тагове:
Още от Play