В последно време камерите, монтирани в колите, стават все по-разпространени и действително е лесно да разберем защо – по този начин може непрекъснато да записвате какво се случва пред колата ви не само когато сте на път, но и когато спрете. Така може да се разбере кой е виновен за някой автомобилен инцидент, дали останалите участници в движението спазват правилата, или просто да запишете пътуването по някой панорамен път, за да покажете на приятелите си къде сте ходили през последната ваканция.

Вероятно обаче си мислите, че подобен продукт все още е прекалено скъп, за да го монтирате във вашата кола. Това изобщо не е така и Navitel R1000 го доказва. В случая говорим за дигитално устройство, което ви дава възможност да оборудвате автомобила си с камера с висока резолюция, в която дори има вграден GPS, който да използвате за навигация, когато сте на път.

Обективът на Navitel R1000 е направен от шестслойно стъкло, което осигурява висококачествени видеозаписи с 30 кадъра в секунда. Камерата може да снима в 1920x1080 и най-добрата технология за компресиране H.264 осигурява най-високо качеството на записа и възпроизвеждане при малък размер на файла. Благодарение на модерния обектив с бленда, при слаба осветеност, записаното изображение се характеризира с много добро качество и яснота на детайлите. Резултатът от това е един доста ясен образ, който изненадва приятно предвид това, колко компактно всъщност е DVR устройството. Въпреки че това е продукт, предназначен за кола, Navitel R1000 в никакъв случай не изостава от последните тенденции при производството на качествени цифрови фотоапарати. Камерата има напреднал софтуер, който дори е в състояние да нанася корекции по изображенията, като например да оформя образа без нормалното изкривяване, което се получава при снимки с много широк ъгъл.

В допълнение високочувствителният микрофон позволява звукозапис с най-високо качество.

Друга силна черта е наличието на оптична система с широкоъгълен обектив 165° ви помага да записвате всичко, което се случва пред вас в панорамен режим. Налице е и възможност за завъртане на камерата на 360°.

Ако имате нужда от допълнително място за записи, камерата поддържа microSD карти с капацитет до 64 GB и позволява запис на по-дълги файлове с най-добра разделителна способност.

Вграденият G-Sensor се активира в случай на сблъсък или внезапна маневра.

Приложението към камерата за Android и iOS ви позволява да свържете камерата с вашия смартфон, да споделяте и гледате записаните кадри на устройството в реално време. Настройките на видео регистратора могат да бъдат коригирани директно чрез приложението.

Вече споменатият GPS тракер е едно отлично допълнение към основната функционалност. Той се отличава с висока степен на прецизност и записва както пътя, който сте изминали, така и местата, които сте посетили.

В комплекта на Navitel R1000 ще откриете всичко, което ви е необходимо за лесното монтиране на джаджата в колата. Освен самата камера тук откриваме един USB кабел, захранващ кабел, зарядно устройство за кола, както и поставка за камерата, която се закрепва за най-различни повърхности, така че може да решите дали искате да монтирате камерата на предното стъкло, на страничното, някъде под капака или на друго място.

Navitel R1000 е едно много практично и качествено решение за всички онези, които искат малко повече сигурност и удобство на пътя. Камерата предлага добър образ, функционален нощен режим и дори има вграден GPS за допълнително удобство. Може би до съвсем скоро подобни камери се считаха за нишов продукт, но истината е, че тяхното приложение е максимално широко. Покривайки всички възможни изисквания на потребителя, камерата има потенциала да се превърне в незаменим уред за автомобила, а защо не и за дома и малкия офис.