Малко си дизайните, които могат да изглеждат също толкова добре, когато са в миниатюрна форма, но тази суперкомпактна версия на легендарния ThinkPad е доста близо. Миниатюрното устройство, създадено от ентусиаста Пол Клингър, се нарича ThinkTiny и на практика представлява най-малкият геймърски лаптоп, който можете да намерите.

Разбира се, думата геймърски се използва относително, защото тук не става въпрос за последните ААА игри, но лаптопът използва емблематичния TrackPoint контролер като джойстик, с който да играете класически аркадни заглавия, като Tetris, Snake и Lunar Lander. 

Този микроскопичен лаптоп работи с микроконтролера ATtiny1614 и има OLED екран с резолюция 128х64. Всичко това е събрано в 3D принтиран кейс, увенчан със светещо Think лого.

За момента Клингър не планира да продава ThinkTiny, което е разбираемо, имайки предвид количеството усилия, които най-вероятно отиват за изработката. Да не говорим, че Lenovo притежава марката ThinkPad и подобен продукт може да доведе до съдебно дело. Ако обаче искате да си направите сами такъв лаптоп, всички документи и кодове са публикувани на страницата на проекта в GitHub. Ако сте особено добри, може да използвате същия код, за да построите и TinyPC – подобен микрокомпютър, при който цветовете се променят с покачването на трудността на играта.    

Виж още: PlayStation 4 троши изключителни PS2 рекорди