Лари Пейдж и компания не спират да развиват дейности в различни сегменти на технологиите. Макар търсачката и останалите уеб услуги да са най-успешните бизнеси на Google, компанията работи по Glass, самоуправляващи се автомобили и дори интернет връзка посредством балони.

Google вярва, че може да направи живота на шофьорите по-лесен и да намали броя на катастрофите при разсейване, разчитайки на жестов контрол. Наскоро компанията получи правата за патент за жестов контрол в купето на автомобила.

Вместо да търси бутони и контролни схеми, което може да бъде разсейващо (особено в нов автомобил), шофьорът може просто да помаха с ръка във въздуха. Навигацията не се ограничава дотук. Докосването на елемент на климатичната система например може да контролира температурата, а плавен жест надолу в близост до прозорците — да ги свали.

Google би могла да интегрира тези възможности в отделна система за монтаж към различни автомобили, но не би било учудващо, ако компанията я запази за своя самоуправляващ се модел.