Reon Pocket е малък уред, лесно побиращ се в една шепа, който се зарежда през USB-C и се свързва с вашия смартфон чрез Bluetooth. На външен вид устройството притежава типичните дизайнерски черти на продукт на Sony.

При притискане към кожата на тялото Reon Pocket затопля или охлажда потребителя, използвайки ефекта на Пелтие. Можете да го ползвате подобно на смартфон – доближавайки го до кожата, когато е нужно и там, където ви е горещо, или да закупите специално разработените тениски, които имат джоб на гърба за прикачване на мобилния климатик. Sony споделят, че чрез употребата на тениската се охлажда правилно цялото тяло. Приложението за Android и iOS, което го управлява, е доста интуитивно, позволява три нива на охлаждане и затопляне и разполага с така наречения boost режим, който действа ударно с продължителност от 2 минути. Батерията на устройството издържа до 3 часа употреба, като то тежи скромните 80 грама. Според Sony уредът може да намали телесната температура с до 13 градуса.

Засега преносимият климатик се продава само в Япония на цена от 120 щатски долара, а иновативните тениски са оценени на $17.