Най-новият 4K HDR OLED телевизор на Sony A8 с OLED панел с 8 милиона самоосветяващи се пиксела, в съчетание с революционни технологии за движение и звук вече е в продажба в България. Залагайки на редица иновативни технологии за обработка на картина и звук, A8 осигурява първокласното качество на японския производител.

Процесорът X1™ Ultimate е сърцето на А8 – прецизно анализира данните за изображението, за да осигури наситен OLED контраст с плътно черно, висока яркост и изключително реалистични картини. Телевизорът разполага и с Pixel Contrast Booster – технология, която подобрява цветовете и контраста в светлите зони, за да можете да се наслаждавате на сцени, изпълнени с реалистични нюанси, повече дълбочина, фина текстура и прецизен контраст. За първи път в OLED телевизор A8 комбинира технологията на SONY X-Motion Clarity™, гарантирайки, че дори при бързо действие картината остава плавна и ясна. Движещите се изображения са прецизно контролирани, за да се намали замъгляването и картината да остане автентична, с по-малко загуба на яркост при сцените с бързо движение.

A8 продължава традицията на Sony да предоставя завладяващо аудио-визуално изживяване – с Acoustic Surface Audio технологията екранът се превръща във високоговорител. Иновативното задвижващо устройство зад екрана вибрира дискретно и пресъздава звука така, че чутото идва от мястото в сцената, където протича действието. За допълнителен ефект два субуфера са дискретно поставени в задната част на телевизора, за да създадат по-динамичен, наситен с бас звук – идеален за екшън филми и музика. И всичко това в свръхтънък елегантен дизайн, така че фокусът да е картината.

Новите телевизори A8 са оборудвани с Netflix Calibrated Mode - специално разработен режим, благодарение на който се наслаждавате на продукциите на Netflix със същото качество на картината като в професионалните телевизионни студиа. С Netflix Calibrated Mode визията и замисълът на твореца са напълно запазени. В допълнение A8 е IMAX® Enhanced™ сертифициран продукт, способен да възпроизвежда висококачествени цветове, контраст и звук. Това позволява да се възползвате максимално от IMAX Enhanced съдържание и да се наслаждавате на напълно завладяващо изживяване у дома.

Ambient Optimization е нова технология, заложена в Sony A8 4K HDR OLED, която оптимизира качеството на картината и звука според мястото, където се намира телевизорът. Тя автоматично регулира яркостта на образа спрямо светлината в съответното помещение за перфектна картина. Дори засича предмети в стаята като завеси и мебели, които абсорбират или отразяват звука, прави фини настройки на акустиката, за да се запази качеството на звука.

Виж още: PlayStation 5 е тук!

Серията A8 включва Android TV с вградени Google Assistant, Google Play Store и Chromecast, което предоставя на потребителите лесен достъп до съдържание, услуги и устройства чрез обширната си платформа. Потребителският интерфейс на менютата и гласовият контрол са усъвършенствани за по-лесна ежедневна употреба.