Sony ще произведе поне 50% повече PlayStation 5 конзоли през тази година, отколкото първоначално планираше, според японската преса. Плановете бяха тази година да са налични 6 милиона бройки. Nikkei твърдят, че числото се е вдигнало на 9 милиона. Bloomberg дори споменават 10 милиона конзоли.

И в двете публикации споменатата причина за нарастването на производството е голямото търсене заради това, че хората прекарват повече време вкъщи. Предвид че PS5 излиза в края на годината, ако Sony продадат дори първоначално заложеното количество, това ще е голямо подобрение в сравнение със сегашната конзолна генерация. PlayStation 4 излезе през ноември 2013 г. и продаде 4.2 милиона до края на годината.

Гейминг хардуерът се оказа доста труден за закупуване в условията на пандемия. VR шлемът Oculus Quest се изчерпва почти веднага след като количествата бъдат презаредени. Nintendo също имат затруднения да смогнат с поръчките за Switch и играта Ring Fit Adventure, която е по-приятна алтернатива на домашните тренировки. С идващите нови заглавия нищо чудно, че Sony иска да се подсигури, че няма да има недостиг на конзоли.

*Снимка: shutterstock

Вижте още: Sony отлага филма по Monster Hunter за 2021 г.