Вече всеки знае как да „подобри“ снимките си с всевъзможни филтри, трикове за снимане под определен ъгъл или с подходящо осветление. Това, което обаче още не сме калкулирали в сметките си, е възможността iPhone 12 да измери колко точно сме високи. За да реши поредното неизвестно, на помощ идва LiDAR сензорът, който е едно от най-важните нововъведения, презентирани от Apple преди няколко дни. Най-грубо казано, той наподобява лека версия на сонара. От обектива се прожектират лъчи, а разстоянието се калкулира на база колко време отнема връщането им.

Как обаче да измерим височина: необходимо е приложението Measure, което е налично на iPhone 12 Pro, Pro Max или iPad Pro 2020. Измерваният обект трябва да е напълно в кадър и след няколко секунди би трябвало да получите точните параметри на неговата височина. Мерните единици могат да се променят, както вече се досещате, от Settings. Резултатите не са съвсем точни и варират в зависимост от това, дали човекът е с по-особена прическа, носи шапка или високи обувки.

Признаваме, че не ни е идвала идеята да използваме по този начин LiDAR сензора, но това ни подсказва за разнообразието от приложенията му в бъдеще.

Снимки: Apple 

Виж още: Brabus Rocket 900: 900 конски сили и само 10 бройки (ВИДЕО)

Тагове: