Напоследък 3D технологията е основен фокус в продуктите, които излизат на пазара. Телевизори, лаптопи, монитори, голяма част от филмите по кината – всичко е триизмерно. След като Samsung обяви производството и на 3D мобилен телефон, време беше концептуалните дизайнери да насочат погледа си и в тази посока. Най-новото предложение принадлежи на Петр Кубик, който си представя своя модел като продукт на LG. 

 

 

Футуристичното устройство идва в комплект с очила и стилус за работа с виртуалния триизмерен екран. Гърбът му е покрит със соларни панели, за да може да се зарежда постоянно. 

 

 

На практика образите буквално ще изскачат от 3D смартфона, чийто екран може да се разтяга и събира в зависимост от нуждите ви в конкретния момент. Писалката може да бъде използвана, за да контролирате, посочвате и избирате елементи, които ще бъдат прожектирани и ще плуват над реалния дисплей. Това ще става с помощта на камери и специални сензори. Разбира се, ще е възможно преминавате от 3D към 2D режим и обратно. С мобилния телефон на бъдещето ще можете да провеждате видеоразговори (триизмерни, разбира се), да сърфирате в интернет, да чатите, да си проверявате пощата, да работите с разнообразни приложения.