BleepBleeps е нов базиран в Лондон startup, който се е наел да създаде набор от сладки, приличащи на детски играчки, свързани устройства, за да помогне на родителите по-цял свят. Вдъхновени от простите геометрични форми на детските строителни блокчета, компанията се е насочила към технически грамотните родители (и техните деца), създавайки за тях многоцветен хардуер, който може да се сдвоява със смартфони, чрез придружаващо софтуерно приложение.

"Sammy Screamer" е детектор за движение, който може да бъде поставен на врата, закачен на чанта, или на детска количка. Когато засече движение, той започва да пищи и в същото време изпраща уведомление до вашия смартфон, за да ви извести за случващото се.

 


 

 

 


"Tony Tempa" е цифров ушен термометър, който измерва температурата на вашето дете, чрез поставяне на изпъкналата си част във вътрешността на ухото. Активния LED екран ще ви информира за градусите по целзий и Фаренхайт а, а в същото време устройството ще предаде данните и до смартфона ви. Приложението осигурява и съвети за това как да се справите, ако вашето дете има висока температурата.

 

 


Връзката се осъществява с Bluetooth LE (Low Energy), а обхвата на действие е до 50 метра разстояние. BleepBleeps се стреми да събере 20,000 щатски долара, чрез Kickstarter кампанията си, за да подпомогне производствения процес и да достигне до повече световни пазари.
Наред с това от компанията са на път да създадат цяла серия от полезни устройства като например:

  • Ултразвуков скенер, с който бременните жени ще могат да наблюдават плода си.
  • GPS гривна, проследяваща местоположението на малчуганите ви.
  • Тестер за овулация.
  • Видео монитор за бебета.

 

 

Със сигурност тези устройства ще влязат в употреба и много родители ще се възползват от тях, а само бъдещето ще покаже, какви нови възможности ще се отключат пред нас, благодарение на новите технологии.

Бихте ли използвали продуктите на BleepBleeps?

 

А видяхте ли Ototo? Синтезаторът работещ с предметите около вас!