Hyperloop, наричан още "петият начина за транспорт", е реалност. Най-малко това показва видеото, което беше пуснато в YouTube тази седмица.

Hyperloop е проект, който стартира от инженерa и изобретател Илон Мъск. Накратко, целта е да се създаде високоскоростна система за транспортиране с максимална скорост от 1300 км/ч, използвайки тръба с ниско налягане. Hyperloop Technologies и Hyperloop Transportation Technologies са двете изследователски компании, които работят над осъществяването на визията на Мъск.

Във видеото се отбелязва, че Hyperloop "действително ще направи света по-добро място" и че ще можем да "живеем навсякъде, да работим навсякъде и да сме навсякъде".

Hyperloop Technologies пусна прессъобщение с новоназначения главен изпълнителен директор Роб Лойд, бивш президент на Cisco за продажбите и развитието.

Лойд нарича идеята Hyperloop "най-трансформиращият нов начин за транспортиране, който светът е виждал от десетилетия насам." Той също така обяви, че екипът му се състои от повече от 50 щатни служители.

Бившият SpaceX инженер и съосновател на Hyperloop Technologies Броган Бамброган, който досега заемаше позицията главен изпълнителен директор на компанията (преди пристигането на Лойд), става Главен технологичен директор.

В прессъобщението на Hyperloop Technologies се отбелязва една много важна цел: да се изгради тестова отсечка до края на 2016г. (или началото на 2017г.) в Лос Анджелис с дължина 3,2 километра.

 

 

Прочетете още: Blue Origin има нова стартова площадка