Докато някои частни компании работят усилено за разработване на търговска версия на концепцията на Илон Мъск, наречена Hyperloop, сега SpaceX стана домакин на дизайн конкурс, наречен SpaceX Hyperloop Pod Competition.

SpaceX Hyperloop Pod Competition е насочен към студенти и независими инженерни екипи, предизвиквайки ги да създадат концепция на „пашкулите“, в които ще пътуват хората във високоскоростния тунел. Конкурентните екипи не само трябва да изградят тези пашкули в човешки мащаб, но и да ги пуснат на опитната писта на SpaceX в Хоторн, Калифорния, през следващото лято, изминавайки една миля.

Преди тестовите превозни средства да бъдат създадени, SpaceX ще бъде домакин на дизайн уикенд в Texas A&M University през януари, когато екипите ще имат възможност да се срещнат с представители на SpaceX, преди да задвижат проектите си.

SpaceX и Илон Мъск не са правили действителни тестове на системата Hyperloop, но те работят, за да направят това реалност. Нещо повече, отборите могат да представят и проекти за индивидуална система, например аеродинамиката или спирачките. Ако смятате, че можете да предложите работеща идея, крайният срок за участие е 15 септември.

 

 

Прочетете още: Вижте как изглежда падане от Космоса към Земята