Смартфоните и телефоните имат „лошият навик" да им свършва батерията точно, когато са ви най-необходими. За да не се случва това, трябва да носите резервна батерия или просто да ви стане навик да зареждате устройствата всеки път преди да излезете някъде.

От друга страна, налице са и някои наистина много амбициозни проекти, като „Everpurse" създателите, на който вече имат работещ прототип на малка чантичка за смартфон, способна да зарежда напълно разредената батерия на устройството без никакви жици и включване към мрежата. Докато телефона си лежи в специалният зареждащ джоб на малката „енергийна" чантичка, тя ще  осигурява необходимата енергия за зареждането му чрез индуктивният способ.

Магическият чохъл“ може да съживи батерията на телефона два пъти на ден от 0 до 100 %, след което, самата батерия на Everpurse трябва да бъде заредена чрез специална докстанция, която също действа на принципа на индукцията – просто  поставете чантичката върху нея без да се занимавате с никакви жици и конектори.

Спасителният заряден калъф ще се появи на пазара вероятно съвсем скоро, тъй като средствата за реализирането и чрез kickstarter.com са вече осигурени, а цената и ще бъде в пределите на 129 - 159$