Изглежда, че Samsung работи върху ново поколение клавиатура, работеща с „добавена реалност“ т.е. такава, която практически прави проекция на буквите върху пръстите на ръцете на потребителя. Това не само разкрива нов метод на въвеждане, но също така добавя тежест към слуховете, че корейската компания работи върху умни очила (Galaxy Glass).

Новият патент на клавиатурата е подаден от Samsung през август миналата година към „Световната организация за интелектуална собственост“, която току-що я направи публично достояние.
От Samsung твърдят, че виждат гласовия контрол за интелигентните очила като ограничаващо потребителя. В шумни ситуации този метод може да бъде неефикасен и дори да нарушава личното пространство на останалите хора. Samsung също така казват, че клавиатурите, които се прожектират върху различни повърхности са нереалистична опция, защото изискват допълнителен хардуер и разходи за прилагане в умните очила.

Както е показано в патентните снимки, буквите ще бъдат проектирани върху пръстите на ръцете и ще се виждат само от човека, който носи умните очила. А с помощта на палеца, потребителят ще бъде в състояние да докосва буквите и така всъщност да пише съобщения. Въпреки че това изглежда като добра идея, може да просто да опитате, какво е усещането да пишете така. Аз лично си представих, че на пръстите имам букви и писането с палци като че ли не ми се струва най-удачното. Споделете мнението си с нас.

Все пак трябва да отбележим, че не е задължително патентът да влезе в реална употреба, но кой знае, може и да го видим през тази година.

 

Знаете ли, че Samsung потвърди съществуването на Galaxy Tab 4?

Тагове: