Нещата, които можете да видите на едно технологично изложение, наистина са невероятни. На всеки един високобюджетен и лъскав смартфон се падат десетки добри, лоши, грозни и направо стряскащи джаджи. IFA 2016 не прави изключение и през изминалата седмица в Берлин видяхме обичайните странни предложения, някои от които са, меко казано, непрактични, а други направо поставят под съмнение здравия разум на техните създатели.



Acer Pawbo+   

Обичате ли вашия домашен любимец? Смятате ли, че той заслужава персонално и несекващо внимание? Искате ли да го включите в концепцията за умния дом? Тогава може да се възползвате от новата джаджа на Acer, наречена Pawbo+, която представлява свързана с интернет камера, с която кучето или котката ви стават част от глобалната мрежа. Чрез камерата и микрофона към нея може да общувате с животното, да стриймвате на живо в интернет неговото движение и директно да ъплоудвате снимки и видео в социалните мрежи.



 

 

XYZprinting Full Body Scanner

Триизмерното принтиране е много популярно, но обикновено се използва за създаване на различни елементи и малки предмети. Тази джаджа обаче позволява да направите триизмерен модел на вашето собствено тяло в естествени размери. Цената на скенера е 229 евро, което не е никак много, но преди да посегнете към него, е добре да помислите дали имате физиката за такива експерименти.



 

 

Alcatel IDOL 4S - не бързайте да изхвърляте кутията

От една страна, фактът, че кутията на Alcatel IDOL 4S изпълнява и дублираща функция на VR визьор, е много готин. От друга страна, ако една от основните функции на чисто нов смартфон е кутията, с която той се предлага, то компанията определено има проблем. Истината е, че ако не беше ниската цена на пакета, която ви позволява да получите собствен VR шлем, с който да се потопите във виртуалната реалност, Alcatel IDOL 4S трудно ще се отличи от другите и по-добрите телефони от неговия ценови сегмент.



 

 

Tipron

Разработен от японска компания за умни устройства, Tipron изглежда като зловещо търкалящо се око, поставено върху основа на колела, което ще изглежда повече на място в някой хорър филм от 70-те години, отколкото като добър приятел на вашето дете. Той има една-единствена цел – да се движи из къщата ви и да прожектира различни неща по стените. Можем да предположим, че сред потребителите по света има някаква малка част, която винаги си е мечтала за мобилен робот проектор. За всички останали обаче това е типичната шантава джаджа, която може да видите на голямо технологично изложение.



 

 

SPIN Remote

Със сигурност сте чували старата максима, че ако нещо не е счупено, не трябва да се поправя. Е, някой трябва да го каже на създателите на SPIN Remote, които считат, че тяхната джаджа е “най-стилното дистанционно управление, създавано някога”. То обаче изобщо не е такова, защото неговият “иновативен” метод за управление чрез най-различни жестове и епилептични извивания ще накара съседите да ви гледат с подозрение.

 



 

 

Светлинното шоу на LG

В Космоса никой не може да ви чуе, когато крещите, но същото не се отнася за голямо изпожение като IFA. Затова може би е добра идея изобщо да не влизате в тъмното помещение на LG, подготвено специално за светлинното шоу на компанията. Висящите от тавана десетки крушки със сигурност имат своята технологична стойност, но атмосферата е доста стряскаща и абстрактна.

 



 

 

Philips Respironics Dreamwear

Тази маска в действителност има благородна и чисто медицинска цел, но никой не може да отрече, че видът ѝ е смразяващ. Кръстоска между научнофантастично средство за мъчения и проект на зъл гений, устройството се предлага с цял набор от каиши, сензори и дори тампони за ноздрите. Оставаме заключенията на вас, но със сигурност, ако стимулира спането, видът му предразполага към кошмари.

 

Виж още: Samsung на IFA 2016: Quantum Dot и интересни сътрудничества

Тагове: