След вчерашната ни публикация, че двойният камера модул на Huawei P9 и P9 Plus е направен не от Leica, а от китайският производител Sunny Optical, днес Huawei България изпрати официално становище до HiComm. В него компанията уточнява, че смартфоните са съвместна разработка на Huawei и Leica. Пълният текст на становището е следният:

"Смартфоните Huawei P9 и P9 Plus са съвместна разработка на Huawei и Leica. Това е първият общ проект на двете компании, част от дългосрочното партньорство, което беше обявено през февруари. От самото начало на проекта Leica участва активно в разработката на тези устройства. В този период Huawei и Leica си сътрудничиха по значителен брой аспекти на камерата на Huawei P9 и P9 Plus, включително относно оптичния дизайн, качеството на изображенията, обработката на информацията от заснемането, оптимизацията и механичното конструиране на модула на камерата, както и потребителския интерфейс. Смартфоните отговарят на най-високите стандарти на Leica за качество на изображенията."

С други думи Huawei уточнява, че камера модулът на P9 и P9 Plus не само е разработен в партньорство с Leica, но компанията също така е участвала в процесите по обработка на данните от камерите, оптимизацията им и т.н. На представянето на смартфоните миналата седмица Huawei каза, че двете камери са съвместна разработка с Leica, без да даде подробна информация в какво се състои партньорството.

 

Прочетете: Необявеният Huawei P9 Lite излезе в продажба

http://hicomm.bg/kratki-novini/huawei-shte-si-partnira-s-leica-za-po-dobri-kameri-na-svoite-telefoni.html

Тагове: