Заедно с всички останали нови продукти и софтуер, които Apple анонсира по време на първия ден от WWDC, Тим Кук и компания не пропуснаха да покажат и iOS 6. Новата версия на мобилната платформа ще бъде налична за сваляне тази есен и включва около 200 нови функции. 

Siri вече може да търси за много повече типове информация, включително спортни резултати, близки ресторанти, филмови прожекции и др. 

Facebook вече е интегрирана в рамките на iOS и Mac OS, подобно на Twitter, което прави споделянето, коментирането и харесването на съдържание много по-лесно. 

Платформата вече поддържа споделени Photo Streams, благодарение на които имате възможност да получавате всички снимки, направени с чуждо iУстройство, в реално време. 

Passbook е нова възможност за създаване на виртуални копия на билети, карти за отстъпки и пропуски, която се свързва с GPS модула и часовника, за да организира разплащанията ви по-лесно. 

Системата за видеоразговори FaceTime вече може да работи не само през Wi-Fi, но и в рамките на мобилни мрежи, а телефонното приложение може да изпраща SMS-и, когато нямате възможност да отговорите. 

Най-важната новост, разбира се, е новото картографско решение на Apple, което се базира на OpenStreetMap и поддържа 3D сгради и обекти, походова навигация, и информация за трафика, генерирана от потребителите. 

Очаквайте повече информация за iOS 6 в утрешния ни подробен материал. 

Повече снимки - в нашата галерия. 

 

Тагове: