Microsoft обеща Windows 8 Release Preview да излезе в началото на юни, но не спази думите си. Ние обаче сме доволни от този факт, тъй като най-новата предварителна версия на платформата се появи в системата на компанията още в последния ден на май. 

Windows 8 RP носи много новости, за някои от които вече сме писали - например подобрена работа с няколко монитора и нови приложения. Значително подобрени са стабилността и скоростта на работа, както и производителността при по-слаб хардуер. Metro версията на Internet Explorer 10 вече има поддръжка за Flash елементи, макар тя да е силно ограничена. 

Платформата вече работи по-добре със SkyDrive, а приложенията в Windows Store са станали много повече. Важно е да отбележим, че той вече е отворен за приемане на нов софтуер. Момчетата от Редмънд се надяват до пускането в продажба на Windows 8 тази есен в портала да има известно разнообразие от приложения.

Повече за Windows 8 RP очаквайте в подробен текст съвсем скоро. Дотогава може да изпробвате операционната система сами, като я свалите безплатно от тук. Ако нямате желание за това, може да изгледате нашето демонстрационно видео на Windows 8 Developer Preview. 

 

Тагове: